ESKİŞEHİR YOLU’NDA TIR’IN ÇARPTIĞI YAYA ÜST GEÇİDİ YERİNE YERLEŞTİRİLDİ

TIR Çarpması sonucunda hasar gören Eskişehir Yolu Prestij Konutları önündeki yaya üst geçidi, Büyükşehir belediyesi Ekipleri tarafından onarılarak tekrar yerine yerleştirildi.

08 Aralık 2012 Cumartesi 00:00
ESKİŞEHİR YOLU’NDA TIR’IN ÇARPTIĞI YAYA ÜST GEÇİDİ YERİNE YERLEŞTİRİLDİ

-PRESTİJ KONUTLARI ÖNÜNDE BULUNAN VE TIR’IN ÇARPMASI SONUCU HASAR GÖREN YAYA ÜST GEÇİDİ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNCE ONARILARAK YERİNE YERLEŞTİRİLDİ
-YÜKSEKLİĞİ 5,5 METREYE ÇIKARILAN VE ASANSÖR, MERDİVEN İLE ESTETİK BAKIMLARI DEVAM EDEN ÜST GEÇİT ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAYA GEÇİŞİNE AÇILACAK

DNR_38610.jpgMerdiven, Halat ve Asansör bakımları sürdürülen ve yüksekliği 5,5 metreye yükseltilen yaya üst geçidi önümüzdeki günlerde yaya trafiğine açılacak.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, Eskişehir Yolu üzeri Çayyolu mevkiinde bulunan yaya üst geçidinin daha önce 3 ayrı TIR’ın çarpması sonucu hasar gördüğünü belirterek, hasar gören geçidin vinçler yardımı ile aşağıya alınarak onarımının yapıldığını, köprü tabliyesinin Eskişehir Yolu’nun kısa süre taşıt trafiğe kapatılarak yerine tekrar konulduğunu söyledi.
Vedat Üçpınar, vatandaşların mağdur edilmemesi için çalışmaların hızla sürdüğünü, köprünün sökülen halatlarının da bakıma alındığını söyledi.
Asansör, estetik ve merdiven bakımlarının devam ettiğini belirten Vedat Üçpınar, köprünün 4.80 metre olan yüksekliğinin artırıldığını belirterek, “Gabari yüksekliği 4 metre olmasına karşın bu yaya üst geçidinin yüksekliği 4.80 metre idi. Buna karşın 3 kez azami yükseklik sınırını aşan araçların çarpmasıyla üst geçit kullanılamaz duruma gelmişti. Biz şimdi hem onarımını gerçekleştirdik hem de geçidin yüksekliğini 5.5 metreye çıkarttık” dedi.
Vedat Üçpınar, köprünün kısa sürede tamamen kullanılabilir ve güvenli bir hale getirilerek, vatandaşların hizmetine tekrar sunulması amacıyla çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.