Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Engellilerin, Engelsiz Belgeseli…

Engelli vatandaşların, engelleri aşmalarının ve başarıya ulaşmalarının öyküsünün anlatıldığı “Engelli Hayatların Engelsiz Başarıları” isimli belgesel, büyük ilgi gördü.

31 Ağustos 2012 Cuma 03:50
Engellilerin, Engelsiz Belgeseli…

 -BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇUBUK AİLE YAŞAM MERKEZİ ÜYELERİ TARAFINDAN ÇEKİLEN VE 5 ÜNLÜ ENGELLİNİN YAŞAM ÖYKÜLERİNİN YER ALDIĞI “ENGELLİ HAYATLARIN ENGELSİZ BAŞARILARI” İSİMLİ BELGESELİN İLK GÖSTERİMİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

- MİLLETVEKİLİ, MİLLİ JUDOCU, MİLLİ YÜZÜCÜ, YAZAR İLE BİR İŞADAMININ AZİM, SABIR VE İNANÇLA NASIL BAŞARIYA ULAŞTIKLARINI ANLATAN BELGESEL, ENGELLİLERİN UMUT IŞIĞINI ALEVE DÖNÜŞTÜRMELERİNİ KONU ALIYOR

Engelli vatandaşların, engelleri aşmalarının ve başarıya ulaşmalarının öyküsünün anlatıldığı “Engelli Hayatların Engelsiz Başarıları” isimli belgesel, büyük ilgi gördü.
engellilerin_engelsiz_belgeseli_400_2.jpgBüyükşehir Belediyesi Çubuk Aile Yaşam Merkezi (AYM) Genç Umut grubu tarafından Avrupa Birliği (AB) desteği ile çekilen ve alanında başarılı 5 engellinin: Gürsoy Erol - AK Parti İstanbul Milletvekili, Çağlar Yur - Görme engelli milli judocu, Caner Ekin - Down sendromlu milli yüzücü, Raif Gökkuş - İşitme engelli ressam, A. Tunç Tonger- Bedensel engelli iş adamının öykülerinin anlatıldığı belgeselin ilk gösterimi, Çubuk Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı.
Alanında gösterdiği başarıyla büyük övgü alan 5 ayrı ismin azim, sabır ve inançla nasıl başarıya ulaştıklarının anlatıldığı belgesel, engellilerin umut ışığını aleve dönüştürmelerini konu alıyor.
İlgiyle izlenen ilk gösterim programına katılan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Şeker, engelliler ile ilgili yapılan çalışmaları anlatarak, engellerin aşılması için bundan sonra da engellilerin hizmetinde olduklarını ifade ettiler.
Belgesel gösteriminin ardından bedensel engelli başarılı yazar Burcu Dere’nin, salonu da saran duygu yüklü kısa bir konuşmasının ardından, bedensel engelli sanatçılar Bünyamin Çevik, Mete Esen ile Cemil Kara’nın birlikte seslendirdiği şarkılar salonda coşku ile dinlendi. Program sonunda bu güzel projede emeği geçenlere, Çubuk AYM genç umut grubu üyeleri tarafından teşekkür plaketi ve çiçek verildi.