Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Engelliler Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Her Gün Ayrı Bir Etkinlikle Kutladığı Engelliler Haftası Nedeniyle Metro’da Resim ve El Sanatları Sergisi Açıldı -Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi Kurslarında Eğitim Gören Kursiyerlerin Yaptığı Takı, Kolye Gibi El Sanatları İle Resimlerinden Oluşan Serginin Geliri İse Eserlerin Sahiplerine Verilecek

06 Aralık 2010 Pazartesi 02:56
Engelliler Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası nedeniyle Metro’da bir sergi açtı. Büyükşehir Belediyesi’nin Engelliler Merkezi kurslarında eğitim gören kursiyerlerin eserlerinden oluşan serginin geliri de yine eser sahiplerine verilecek.

1.JPG
Her gün ayrı bir etkinlikle Engelliler Haftası’nı kutlayan Büyükşehir Belediyesi son olarak Metro’da sergi açtı. Engellilerin yaptığı el sanatları ve resimlerinden oluşan serginin açılışını Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Adnan Şeker, Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Bünyamin Aybakır ve eser sahibi engelliler birlikte yaptı.
Açılış öncesi bir konuşma yapan Adnan Şeker, Engelliler Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlediklerini kaydederek, “Biliyorsunuz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yıllardan beri uygulanmakta olan projeleri başarıyla devam ettirmek istiyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetlerine de değinen Şeker’in konuşmasının ardından Eryaman Aile Yaşam Merkezine üye engellilerin Hint Dansı gösterisi ile Rock Grubu Konseri izleyenlerden büyük alkış aldı.

2.jpg
Serginin açılışının ardından eserleri Şeker ile birlikte inceleyen ve eser sahiplerinden bilgiler alan Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tekcan, sigaranın zararlarının anlatıldığı bir tabloyu da satın alarak, engellilerin bütçesine katkıda bulundu.
Malzeme dahil, tüm masrafları Büyükşehir Belediyesi’nce karşılanan, engelli kursiyerlerin yaptığı yaklaşık 100 resim ile yüzlerce değişik takı, kolye ve tokadan oluşan sergideki eserlerin satışından elde gelirin eser sahibi engellilere verileceğini kaydeden Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Ayybakır da serginin 10 Aralık Cuma gününe kadar Metro’da açık kalacağını söyledi.
-ENGELLİLERE, BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, engellilerin engellerini ortadan kaldıran, onları topluma kazandıran ve bütçelerine katkı sağlayan onlarca değişik aktivitesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren engelli vatandaşlar, çalışmalarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür ediyorlar.

Abdullah Işıktaş (47):

 Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından ötürü çok memnunum. Zaten memnun olmamak mümkün değil. Haftanın bir günü merkeze gidiyorum ve çok eğleniyorum. Keşke her gün gidebilsem.

Havva Gönen (19):
 
 Bu çalışmalardan ötürü çok mutluyum. Engelliler Merkezine gidip oyun oynuyorum. Bilgisayarla uğraşıyorum. Özellikle de arkadaşlarımla sohbet edip, sosyal bir eğitim de almış oluyorum.

Orhan Şahin (28):

Sayın Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yaptığı çalışmalardan çok memnunum. Kendisine de çok teşekkür ediyorum. Benim de en çok keyif aldığım şey Merkez’deki arkadaşlarımla sohbet etmek oluyor.

Nazım Meydaneri (56):

 Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’nden emekli bir engelliyim. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri çok güzel. Aile Yaşam Merkezi’ne gidip resim yapmayı çok seviyorum.