Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlediği programda, Dört Mevsim Çevre Parkı içinde oluşturulan ormana, 120 down sendromlu çocuk ve genç tarafından 120 çam fidanı dikildi.

21 Mart 2013 Perşembe 00:00
DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE BEYAZAY DERNEĞİ’NİN DÜNYA DOWN SENDROMLULAR GÜNÜ NEDENİYLE DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİKTE, DÖRT MEVSİM ÇEVRE PARKI İÇİNDE OLUŞTURULAN ORMANA 120 DOWN SENDROMLU ÇAM FİDANI DİKTİ VERİLECEK EN GÜZEL HEDİYE DİKİLECEK BİR FİDANDIR”

down_sendromu.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin, “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlediği programda, Dört Mevsim Çevre Parkı içinde oluşturulan ormana, 120 down sendromlu çocuk ve genç tarafından 120 çam fidanı dikildi.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği Ankara Şubesi’nin ortaklaşa Tandoğan “Dört Mevsim Çevre Parkı”nda düzenlediği şenlikte 12 farklı il ve Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen 120 down sendromlu çocuk ve genç, ömürleri boyunca isimlerini taşıyacak olan ağaçları, tatlı bir heyecan içinde toprakla buluşturdu.
Ağaç dikme şenliğine Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül’ün yanı sıra; KKTC Milletvekili Turgay Avcı, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Kırıkkale Milletvekili Şenol Gürşan, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende bir konuşma yapan Hatice Akgül, insanlara belirli günlerinde verilecek en güzel hediyenin dikilecek bir fidan olduğunu belirterek, “120 down sendromlu çocuğumuz ve gencimizle park içinde oluşturduğumuz ormana 120 adet çam ağacı diktik. Ağaç dikme şenliğimizde her bir çocuğumuzun bir fidanı toprakla buluştururken, yaşanılan heyecana tanıklık etmek de bizim için mutluluk verici ” dedi.
-“BUGÜN HAYATIMIN EN GÜZEL GÜNÜ”…
Türkiye Beyazay Derneği Ankara Şube Başkanı Abdullah Tuncay da 12 ilden 4 ile 33 yaş grubu arasında 120 down sendromlu çocuk ve gencin törene katıldığını ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi’nin Dört Mevsim Çevre Parkı içinde ‘Ankara Beyazay Derneği Down Sendromlular Dostluk Ormanı’nı oluşturduk. Bize bu imkanı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Samsun’dan gelen Down Sendromlu Yunus Emre, “Ankara’ya bayıldım. Parkları ve özellikle Anıtkabir’i gördüm. Büyükşehir Belediyesi’nin üstü açık otobüsleriyle her yeri gezdirdiler bize. Bugün hayatımın en güzel günü” diye düşüncelerini belirtti.
Konuşmaların ardından çocuklar ve gençler kendi isimlerini taşıyacak olan çam fidanlarını dikerek, can suyunu verdiler.

DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ
DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ
DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ
DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ
DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ