Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Dev Döner Çocuklara…

-SHOPPİNG FEST KAPSAMINDA YAPILAN DEV DÖNER İLE DÜNYA REKORU KIRILIRKEN, NEVİN GÖKÇEK ETKİNLİĞE KATILAN SOSYAL HİZMETLER ÇOCUK ESİRGEME KURUMU’NDA (SHÇEK)YAŞAYAN ÇOCUKLARA ELLERİYLE DÖNER İKRAM ETTİ -NEVİN GÖKÇEK: “ÇOCUKLAR BİZİM HERŞEYİMİZ. ONLARIN MUTLU OLMASI İÇİN NE YAPSAK AZDIR. ONLARIN MUTLULUĞUDUR BİZİ MUTLU EDEN”

13 Haziran 2012 Çarşamba 11:40
Dev Döner Çocuklara…

Ankara Shopping Fest, her gün birbirinden güzel aktivitelerle  başkentlilere sürprizler yaşatırken, düzenlenen farklı etkinliklerle de dünya rekorlarına imza atılıyor. Bu kapsamda Gençlik Parkı’nda, hazırlanarak pişirilen 1 ton 198 kiloluk dünyanın en büyük dev döneri ile Guinness Dünya Rekorları kitabına girmeye hak kazanıldı. 
Shopping Fest’te Başkentlilerle birçok etkinlikte bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek de dev döner rekor denemesi etkinliğine katılarak, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı yuva ve merkezlerden gelen çocukları yalnız bırakmadı.
Gençlik Parkı’ndaki etkinlikte elleriyle kestiği döneri çocuklara ikram eden Nevin Gökçek, “Çocuklar bizim her şeyimiz. Onların mutlu olması için ne yapsak azdır. Onların mutluluğudur bizi mutlu eden” dedi.    
 Gençlik Parkı içindeki dev dönerin yanı sıra kurulan sahnede sevimli palyaçolar, uzun bacaklar, çeşitli animasyon gruplarının gösterileri Başkent’in farklı merkezlerinden gelen çocuklara eğlence dolu bir gün yaşattı.  Saray Rehabilitasyon Merkezi başta olmak üzere, farklı ilçelerin merkezlerinden gelen çocuklarla tek tek ilgilenen Nevin Gökçek, çocuklara içinden küçük yüzük gibi değişik objelerin çıktığı sürpriz yumurtalar, oyuncak bebekler gibi hediyeler verdi.
 Çocukların gün boyu süren eğlencelerine ortak olan Nevin Gökçek, Gençlik Parkı’nın güzelliğine neşe katan yaklaşık 2 bin çocuğun bu güzel etkinlik sayesinde bir araya geldiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Çocuklarımızın böylesine bir etkinlik içinde bulunmaları ve toplu olarak bir araya gelmeleri oldukça güzel. Palyaçolarla ve diğer gösteri gruplarının sergiledikleri oyunlarla eğlendiler. Lunaparkta bulunan oyuncaklardan tamamen ücretsiz olarak faydalandılar. Çocuklarımız bugün burada unutamayacakları güzel bir gün geçirdiler.”
 “Çocuklar bizim geleceğimiz o nedenle de her şeyimizdir” diye konuşan Nevin Gökçek, “Her çocuk ne yazık ki şanslı olmuyor. Bizler ellerimizden geldiğince çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında sevgi ve imkanlarımızla yanlarında olmalıyız” diye konuştu.
Saray Rehabilitasyon Merkezi’ne yaptığı ziyaretler ve yardımlar nedeniyle uzun yıllardır tanıdıkları Nevin Gökçek’e, “Nevin Anne” diye hitap eden engelli gençler, Nevin Gökçek’i Saray’a davet ederek, Galatasaray forması istediler. “Nevin anne sen bizim oraya gel. Yine bize çok hediyeler getir emi” diye davette bulundular.       
Gençlik Parkı’nı şenlik alanına çeviren çocukların fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmeyen Nevin Gökçek’e, alanda bulunan Başkentliler de sevgi gösterilerinde bulunarak, “Bir Ankaralı olarak, bir vatandaş olarak, halkın içinde bu kadar yer alarak bize göstermiş olduğunuz yakın ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz” dediler