Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Çocuk Polisler Kızılay’da Trafiği Denetledi…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİ KIZILAY’DA POLİS AMCALAR İLE DENETİM YAPTI -TRAFİK HAFTASI NEDENİYLE DÜZENLENEN ETKİNLİKTE ÇOCUK POLİSLER, YAYA VE SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ UYARILARDA BULUNDULAR

11 Mayıs 2012 Cuma 15:35
Çocuk Polisler Kızılay’da Trafiği Denetledi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Trafik ve Eğitim Haftası’nda Kızılay’da polis amcalarıyla denetim yaptı.
Trafik kazalarının önlenmesi amacıyla halkın bilinçlendirilmesi çalışmalarının yapıldığı Mayıs Ayı’nın ilk Cumartesi günü ile başlayan Trafik ve Eğitim Haftası dolayısıyla minik polisler, hem kendileri bilinçlendi hem de farkındalık yarattı.

cocuk_polis_400_2.jpg

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün işbirliği ile Kızılay Güven Park Kavşağı’nda, dört ayrı noktada ekipler halinde çalışmalara katılan çocuklar, yayaları ve sürücüleri trafik kurallarına ilişkin uyardılar.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Bürosu’ndan Fikret Gündüz’ün verdiği seminere katılan çocuklardan oluşan grup, Güven Park Kavşağı’ndaki denetimlerde yine çok heyecanlı ve sevinçliydiler.  
Her yıl büyük bir ilgi ve heyecanla devam eden trafik denetimlerinde çocuklar, büyüklerini ve yaya yaşıtların, ihmal ettikleri, özen göstermedikleri trafik kurallarıyla ilgili olarak uyarmaya, yapılan yanlışlardan doğruları hatırlamaya ve hatırlatmaya devam etti.
Çocuklar, haftanın anlamına uygun biçimde, dur - geç levhaları, megafondan yaptıkları anonslarla, yayaları da sürücüleri de hem sözlü hem de maddi cezalarla uyardılar. 
Çocuklar, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin Başkentin temsilcisi aktif üyeleri, bu denetimlerde hem bilgilerini tazelediklerini hem de büyükleri uyarırken çok eğlendiklerini belirttiler.
Meclis üyeleri, her gün yaşanan kazalara neden olanlara, aşırı hız yapan, kurallara uymayan sürücülere, ışıkları görmezden gelenlere seslenerek, “Lütfen biz çocukları düşünün ve hız yapmayın” dediler.