Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNİN MAZBATA TÖRENİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 19. Dönem Çocuk Meclisi’nin yeni üyeleri mazbatalarını törenle aldı. Meclis Başkanı LÖSEV Ortaokulu 7. Sınıf üyesi Mustafa Şahin Gül ile başkan yardımcılarının mazbatalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek verdi. Çocuk Meclisi’nin yeni döneminde ilk önergeyi görme engelli üye Gökçe Nil Şahin okudu.

22 Aralık 2013 Pazar 12:57
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNİN MAZBATA TÖRENİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ 19. DÖNEMİNDE BAŞKENTLİ ÇOCUKLARIN SESİ OLACAK 150 ÜYE MAZBATALARINI ALDI

- LÖSEMİ HASTALIĞINI YENEN MUSTAFA ŞAHİN GÜL’ÜN BAŞKANLIK ETTİĞİ MAZBATA TÖRENİNE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’İN EŞİ NEVİN GÖKÇEK İLE BAŞKANVEKİLİ ALİ GÖKŞİN VE LÖSEV YÖNETİM KURULU BAŞKANI DR. ÜSTÜN EZEL KATILDI

- ÇOCUK MECLİSİ’NİN GÖRME ENGELLİ ÜYESİ GÖKÇE NİL ŞAHİN İSE YENİ DÖNEMİN İLK ÖNERGESİ İLE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ


3.jpgAnkara Büyükşehir Belediye Meclisi 19. Dönem Çocuk Meclisi’nin yeni üyeleri mazbatalarını törenle aldı. Meclis Başkanı LÖSEV Ortaokulu 7. Sınıf üyesi Mustafa Şahin Gül ile başkan yardımcılarının mazbatalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek verdi. Çocuk Meclisi’nin yeni döneminde ilk önergeyi görme engelli üye Gökçe Nil Şahin okudu.

Çocuk Meclisi Binası’nda gerçekleşen mazbata dağıtım törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Başkan Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezel, bazı bürokratlar ile öğrenciler ve velileri katıldı.

19. Dönem Çocuk Meclisi’nin mazbata töreni ve 2. Genel Kurulu’na ise lösemiyle verdiği savaşta büyük bir zafer kazanarak kısa süre önce sağlığına kavuşan Mustafa Şahin Gül başkanlık etti. Açılış konuşmasında mutlu, sağlıklı ve başarılı bir dönem geçirmeyi dilediğini ifade eden Gül, öncelikle “Ben, çok küçük yaşlarda yakalandığım;  tedavisi yok diye bilinen lösemi ile savaşmış ve savaşı kazanmış çocuklardan biriyim” sözleriyle kendini tanıttı. Lösemili çocuklara eğitim-öğretim imkanı sunan LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezel ile çocuklara büyük değer vererek Çocuk Meclisi’ni hizmete açan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkürlerini ileten Gül, “Türkiye’de ve belki de dünyada, kendine ait çalışma yeri ve özel binası olan bu öncü meclisin üyesi olmaktan büyük bir gurur duyuyorum” dedi.

Gül, konuşmasını ardından eski Başkan Umut Bayraktar’a çiçek vererek, çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu.

- NEVİN GÖKÇEK: BİZLERE UMUT VERİYORSUNUZ

Protokol konuşmalarında ilk sözü alan Nevin Gökçek, “Sevgiyle gözlerinizden öpüyorum. Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Ben de bir emekli öğretmenim. Çocukların gözlerindeki pırıltıyı görünce çok mutlu oluyorum. Çocuklarla birlikte olunca insan gençleşiyor. Sizler bizlere umut, ışık veriyorsunuz” diye konuştu.

Çocuk Meclisi’nin yeni üyelerine ve ailelerine sağlık ve başarı dileklerini ileten Nevin Gökçek, “Siz bizim her şeyimizsiniz” diyerek, yeni dönem üyelerini kutladı. Nevin Gökçek, konuşmasının ardından Başkanlık Divanı üyelerine mazbatalarını dağıttı.

- GÖKŞİN: MÜSTAKİL BİNASI OLAN TEK ÇOCUK MECLİSİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in selamlarını çocuklara ileten Başkanvekili Ali Gökşin de Ankara Çocuk Meclisi’nin dünyada müstakil binası olan tek çocuk meclisi olduğunu anımsatarak, “Bu da gösteriyor ki Melih amcanız sizi çok seviyor ve sizler için, geleceğimizin umudu olduğunuz için bu binayı sizlere tahsis ediyor. Sizlerin, gelecekte belediyelerde veya başka kurumlarda önemli mevkilerde olmanızı temenni ediyorum” dedi.

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezel de çok heyecanlı olduğuna dikkat çekerek başladığı konuşmasında lösemi hastalığı ile mücadele ederek sağlığına kavuşmuş bir çocuğun Çocuk Meclisi başkanlığına seçilmesinin dünyaya örnek bir başarı olduğunu vurguladı. Aynı zamanda çocuk doktoru olan Ezel, çocuklara erken yaşta hedeflerini belirleyip, çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

- ÖNERGELER OKUNDU

Genel Kurul toplantısı, protokol konuşmalarının ardından çeşitli önergelerin okunması ve oylanmasıyla devam etti. Yeni dönemde ilk sözü alan Çocuk Meclisi’nin görme engelli üyesi Gökçe Nil Şahin, “Çocuklar için çıkarılan yayınların kabartma harflerle Braille alfabesiyle de basılması” konulu önergesini okudu. Şahin’in önergesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Türkan Simay Sandavaç’ın “Hayallerimiz İçin Bir Dilek Tutalım” ve Ayşenur Aydemir’n “Başta okullar olmak üzere yeni binalarda güneş enerjisinden yararlanılması” konulu önergeleri de karara bağlandı.

Önergelerin okunmasından sonra mazbata törenine geçildi. Başkan Vekili Ali Gökşin ile LÖSEV Başkanı Ezel, yeni dönem üyelerine mazbatalarını dağıtarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNİN MAZBATA TÖRENİ
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNİN MAZBATA TÖRENİ
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNİN MAZBATA TÖRENİ
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNİN MAZBATA TÖRENİ
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNİN MAZBATA TÖRENİ
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNİN MAZBATA TÖRENİ
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNİN MAZBATA TÖRENİ
ÇOCUK MECLİSİ ÜYELERİNİN MAZBATA TÖRENİ