ÇOCUK KULÜBÜ ÜYELERİ "TÖRE"Yİ SAHNELEDİ

- Ankara Büyükşehir Belediyesi Ahmetler Çocuk Klubü Üyeleri, “Töre” İsimli Oyun İle Büyük Alkış Aldı

06 Haziran 2013 Perşembe 00:00
ÇOCUK KULÜBÜ ÜYELERİ "TÖRE"Yİ SAHNELEDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ahmetler Çocuk Kulübü üyeleri, “Töre” adlı oyun ile sahneye çıktı. Performanslarıyla göz dolduran genç tiyatrocular, izleyiciden büyük alkış aldı.

_KTY3207.JPG

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulüpleri sosyal, kültürel ve eğitsel çalışmaları ile göz dolduruyor. Binlerce üyesini yetenek geliştirme yönünde destekleyen kulüplerde, tiyatro dalı ise büyük ilgi görüyor. Pek çok kulüpte genç yetenekler, tiyatro veya drama eğitimi alırken, yıl sonunda ortaya koydukları oyunları ise başarılarını taçlandırıyor.

Ahmetler Çocuk Kulübü’nün genç üyeleri de bir yıl boyunca aldıkları eğitimin sonunda Turgut Özakman’ın Töre adlı oyunu ile sahneye çıktılar. Kocatepe Kültür Merkezi’nde veliler, öğretmenler ve kulüp üyelerinden oluşan geniş bir izleyici önünde performanslarını sergileyen tiyatrocular, ilk kez sahneye çıkmanın heyecanını seyirciye hissettirmeyerek, başarılı performanslarıyla göz doldurdular. Erzurum çevresinde geçen oyunda, 1900’lü yılların başında, kan davası yüzünden yaşanan olaylar aktarılıyor.

Yönetmenliğini Aysun Altuntaş, yönetmen yardımcılığını Barış Altıok üstlendiği toplumsal bir yaraya parmak basılan iki perdelik oyunda, Barış Altıok, Ersoy Bacıoğlu, Özge Akarsu, Feyza Güneş Eryiğit, Aslı Çamkerten, Aleyna Gemici, İlgi Berfu Üstündağ, Buse Gökkaya, Sude Gökkaya, Hazalnaz Güçlü, Doğa Su Kalın, Elif Ünver, İrem Arslan, Cemil Güven, Betül Esen rol alıyor.

Oyun sonunda izleyicilerin yoğun alkışlarıyla sahne kapanırken, birçok veli ve izleyici kendilerine sunulan imkânlardan dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e şükranlarını sundular.