Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ÇALIŞAN KADINLARIN BULUŞMA YERİ: AHMETLER HANIMLAR LOKALİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ahmetler Hanımlar Lokali, kent merkezindeki konumu nedeni ile çalışan kadınların sağlıklı yaşam ve terapi merkezi haline geldi.

14 Şubat 2013 Perşembe 00:00
ÇALIŞAN KADINLARIN BULUŞMA YERİ: AHMETLER HANIMLAR LOKALİ

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AHMETLER HANIMLAR LOKALİ, ÇALIŞAN KADINLARIN SAĞLIKLI YAŞAM VE SPOR İÇİN BULUŞMA MERKEZİ OLDU

- EV HANIMLARININ DA YOĞUN İLGİSİNİ ÇEKEN LOKAL, KENT MERKEZİNE YAKINLIĞI NEDENİYLE ÖĞLE SEANSLARINDA SADECE ÇALIŞAN KADINLARA HİZMET VERİYOR


ahmetler_hanimlokali.jpgÇankaya Kolej’de 3 katlı müstakil bir binada bulunan Lokal’in öğle seanslarından çevredeki memurlar, öğretmenler, bankacılar, avukatlar ve doktorlar yararlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde 29 Mayıs 2005’te açılan Ahmetler Hanımlar Lokali, “sporda bilinçli, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş bir toplum” amacıyla sürdürdüğü etkinliklerle bugüne kadar yaklaşık 15 bin üyeye hizmet verdi.
Kızılay’a 10 dakika mesafedeki merkezi konumu sayesinde çalışan kadınların büyük ilgi gösterdiği lokalden özellikle Çankaya Belediyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Bakanlığı Kolej Ek Binası, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi personeli ile öğretmenler ve banka çalışanları hizmet alıyor.
Haftanın 7 günü, mesai saatleri arasında üyelerini ağırlayan Lokal, salı ve perşembe günleri 18.30 ile 19.30 saatleri arasında ve öğle tatillerinde düzenledikleri spor seanslarına sadece çalışan bayanlar ile üniversite öğrencilerini kabul ediyor.
Merkezi konumu nedeniyle Ankara’nın dört bir tarafından ev hanımlarının da akın ettiği lokalde “plates, bölgesel zayıflama, fitness, aktif egzersiz” gibi sportif aktivitelerin yanı sıra Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, halkoyunları, satranç gibi kişisel ilgi alanlarına yönelik kurslar yer alıyor.
Boş vakitlerinde “masa tenisi, abolene, air hockey, bilardo” gibi eğlenceli aktivitelerden de faydalanabilen üyeler, “ingilizce ve bilgisayar” kullanmayı da öğreniyorlar.
Ahmetler Hanımlar Lokali’ne gelen üyelere ruh ve beden sağlığına özel bir önem verilerek, “Beslenme, aile planlaması, menopoz, bebek bakımı, sigarayı bırakma” gibi konularda sık sık seminerler de düzenleniyor.
Günlerinin büyük bir bölümünü, yeni arkadaşlıklar da kurdukları, sosyalleştikleri lokalde geçiren kadınlar, spor, kurs, seminer gibi kişisel gelişimlerine sundukları katkının yanı sıra eğlencelerini de bu tertemiz ve hijyenik çatı altında düzenliyor. Yılda en az iki kez düzenlenen eğlence programlarında streslerini atan evde hazırlayıp getirdikleri muhteşem menüleri birbirlerine ikram eden üyeler, arkadaş çevreleri ile de buluşmayı lokalde gerçekleştiriyor.

LOKALİN MÜDAVİMİ 80 YAŞINDAKİ HALİDE HANIM
Başkentin köklü mahallelerinden Seyranbağları ve Esat civarından da pek çok ev hanımı üyesi bulanan Ahmetler Hanım Lokali’nin müdavimi ise 80 yaşındaki Halide Oktay… Emekli öğretmen olan Oktay, hemen hemen her gün Lokal’e gelerek, gazetelerini okuyor, arkadaşlarıyla sohbet ediyor. Açıldığı gün Ahmetler Hanımlar Lokali’ne kayıt yaptırdığını dile getiren Oktay, düşüncelerini, “Burada çok mutluyum. Lokalimizi açan Başkanımız Melih Gökçek’e sonsuz sevgilerimi iletiyor ve teşekkür ediyorum. Burada özlemini duyduğum dostluğu yeniden yakaladım. Hem eski arkadaşlarımla buluşuyorum hem yeni arkadaşlıklar kuruyorum.”