Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'İN KARLA MÜCADELEDE YENİ İŞ MAKİNALARI...

Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Karla Mücadele Araçları Başkan Melih GÖKÇEK’in Katıldığı Törenle Hizmete Girdi…

11 Ocak 2013 Cuma 00:00
BÜYÜKŞEHİR'İN KARLA MÜCADELEDE YENİ İŞ MAKİNALARI...

Büyükşehir’e yeni karla mücadele araçları…

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni karla mücadele araçları başkan Melih GÖKÇEK’in katıldığı törenle hizmete girdi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni alınan 50 Unimog, 25 Kamyon ve 7 Mini Kaldırım Temizleme Aracı karla mücadelede kullanılacak…

Başkan GÖKÇEK:

“Geçmiş yıllarda olduğu gibi, Ankara karla mücadelede her zaman önde olacak”…

“Özellikle karla mücadelede bize son derece faydası olacak dev bir filoyu Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne kazandırmanın gururunu yaşıyoruz”…

Başkan GÖKÇEK, sürücülerden özellikle yağışlı havalarda aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamalarını istedi…

55.JPGAnkara Büyükşehir Belediyesi tarafından karla mücadele için yeni alımı yapılan 50 adet unimog, 25 adet “kırkayak” diye tabir edilen damperli kamyon ve 7 adet mini kaldırım temizleme aracı Başkan Melih Gökçek’in katıldığı törenle hizmete girdi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde (Eski Hipodrum Alanı) düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile İlçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, bürokratları ve karla mücadelede çalışan elemanlar katıldı.

 Başkan Gökçek, törende yaptığı konuşmada Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bugün büyük bir mutluluğu yaşadıklarını belirterek, “Soğuk bir sabahta Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yine bugün büyük bir mutluluğu yaşıyoruz. Özellikle karla mücadelede bize son derece faydası olacak dev bir filoyu Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda da Ankara karla mücadelede her zaman önde olacak” dedi.

Yeni alınan karla mücadele araçları ile ilgili bilgi veren Başkan Gökçek,  “UNİMOG tabir edilen 50 adet karla mücadele aracı  aldık.  Ayrıca 25 adet “kırkayak” diye tabir edilen kamyon,  yine  karla mücadele için 7 adet de kaldırım kar küreme aracı aldık. Bütün bu takviyelerle birlikte toplam olarak 472 araçla karla mücadele eder hale geldik” diye konuştu.


 -“AŞINMIŞ LASTİKLERLE TRAFİĞE ÇIKMAYIN” f_8.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesinin karla mücadelede başarılı olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gerçekten Ankara Büyükşehir Belediyesi yıllar itibarıyla baktığımızda karla mücadelede her zaman başarılı olmuştur. Ben burada şunu anlatmak istiyorum. Zaman zaman karlı havalarda bir de bakıyorsunuz trafik anında sıkışıyor. Bu konuda ısrarla ve iddia ile söylüyorum ki belediyenin burada kusuru sıfırdır. Tek ama tek neden özellikle aşınmış lastiklerle trafiğe çıkan vatandaşlarımızın ihmalidir. Herhangi bir yolda aşınmış lastikle maalesef iki araç birbirine çarpınca arka taraftaki trafik mübalağa etmiyorum beş dakika içinde 5-8 kilometreyi buluyor.

 Belediye bu durumda ne yapsın? Araçların üstünden mi atlayıp yolu açmaya gelsin. Böyle bir mantık var mı ? Böyle bir şey olamaz. Elbette o trafiğin sıkışıklığının tek nedeni doğrudan doğruya trafik kazası oluyor.”

Vatandaşlardan duyarlı olmalarını isteyen Başkan Gökçek, “Belediye karla mücadelede görevini yapmalı ama buna karşılık vatandaşımız da kesinlikle ve kesinlikle aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmayarak bizlere yardımcı olmalı” dedi.

 
-“BÜYÜKŞEHİR EN BÜYÜK FİLOLARDAN BİRİNE SAHİP”-

f_1.JPGAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadelede en büyük filolardan birine sahip olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, “Bakın şu anda Ankara Türkiye’nin en büyük karla mücadele filolarından birine sahibiz.  50 tane yeni UNİMOG, 25 tane yeni kırkayak denilen kamyon, 7 tane karla kaldırım mücadelesindeki araç ile gücümüzü takviye ettik.

 Karla mücadelede görevli olan 2 bin 100 arkadaşımız 24 saat süreyle vardiyalı görev yapıyor. Bu nedenle Ankara’nın, kardan dolayı herhangi bir sıkıntının yaşamayacağına burada teminat verebiliriz. Ama tekrar ediyorum, lütfen aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmayalım, herhangi bir şekilde trafik sıkıntısı meydana getirmeyelim. Yeni araçlarımızın Ankaramıza hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum” dedi.

Yeni alınan araçların 2013 yılında kazasız günlerde kullanılması dilekleriyle “hayırlı uğurlu olsun” diyerek açılış kurdelesini törene katılanlarla birlikte kesen Başkan Melih Gökçek, ardından bir karla mücadele aracına binerek çalıştırdı ve bir süre kullandı.

Başkan Gökçek, daha sonra törene katılan ve karla mücadele araçlarını kullanan işçilerle hatıra fotoğrafları çektirdi.