BÜYÜKŞEHİR'DEN ŞUBE MÜDÜRLERİNE, İŞ GÜVENLİĞİ SEMİNERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan şube müdürlerine yönelik, “İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri" düzenlendi. Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen seminerde; kazaların önlenmesi ve olası bir kaza anında yapılması gerekenler anlatıldı.

14 Ocak 2016 Perşembe 10:33
BÜYÜKŞEHİR'DEN ŞUBE MÜDÜRLERİNE, İŞ GÜVENLİĞİ SEMİNERİ

-İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN SEMİNERDE, KAZALARIN ÖNLENMESİ VE OLASI BİR KAZA ANINDA YAPILMASI GEREKENLER ANLATILDI

egitim.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan şube müdürlerine yönelik, “İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri" düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Ahmet Ayboran, müdürlere birimin kurulma amacı ve faaliyetleri konusunda bilgi verdi. Ayboran, şunları söyledi:
“Şube Müdürlüğümüz, 6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bu kanunun ilgili yönetmelikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı birimlerde sağlıklı ve güvenli işyerlerinin oluşturulması, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenebilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatlarıyla kuruldu. İş sağlığı ve güvenliği kültürünün kazandırılmasını sağlamak, rehberlik etmek amacıyla 2013 yılında Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Şube Müdürlüğümüz, 2015 yılında Fen İşleri bünyesine katıldı.”

-“LABORATUVAR HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR”
Faaliyetlerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütülmesi için tedbirlerin alınması yönünde çalışmalar yaptıklarını belirten Şube Müdürü Ahmet Ayboran, Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında bir revir bulunduğunu ve 6 doktorun görev yaptığını söyledi.
Kontrollerin daha hızlı yapılabilmesi ve teşhislerin daha çabuk konulabilmesi amacıyla bir laboratuar çalışması içerisinde olduklarını da açıklayan Ayboran, “Laboratuvar malzemelerimiz tedarik edildi. Uygun bir mekan ayarlamasından sonra laboratuvarımızı hizmete açacağız” diye konuştu.