Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN SİTELER'E YENİ YÜZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in mobilya üretim ve satış merkezi Siteler’in marka değerini yükseltecek dış cephe yenileme çalışmalarına başladı.

20 Mayıs 2014 Salı 10:55
BÜYÜKŞEHİR'DEN SİTELER'E YENİ YÜZ

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN SİTELER’DE DIŞ CEPHE YENİLEME ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

-BAŞKAN GÖKÇEK : “DIŞ CEPHE YENİLEME ÇALIŞMASIYLA HEM SİTELER ESNAFININ ÇOK DAHA MODERN ORTAMDA FAALİYET GÖSTERMESİNE HEM DE BÖLGENİN TİCARİ GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNULACAK”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in mobilya üretim ve satış merkezi Siteler’in marka değerini yükseltecek dış cephe siteler-5.jpgyenileme çalışmalarına başladı.

Siteler esnafının yüzünü güldürecek ve bölgeye ayrı bir estetik katacak çalışmayla, Turgut Özal Bulvarı (Samsun Yolu) üzerinde bulunan binaların dış cepheleri kaplanacak.

Siteler’in Başkentin en önemli ticari merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Yapımına başladığımız dış cephe yenileme çalışmasıyla hem Siteler esnafının çok daha modern bir ortamda faaliyet göstermesine hem de bölgenin ticari gelişimine katkıda bulunulacak” dedi.

-119 BİNADA CEPHE ÇALIŞMASI

Bölgenin çehresini değiştirecek olan çalışmaya ilişkin bilgi veren Başkan Gökçek, “Yapımı planlanan 119 binadan, 19 adedinin dış cephe yenileme çalışmasına başlandı, bunlardan 5 tanesinin de yapımı tamamlandı. Dış cephe yenileme çalışmaları peyderpey devam edecek” diye konuştu.

Başkent’in 5 ana girişlerinden biri olan Samsun Yolu üzerinde bulunan ve mobilya sektöründe bir marka durumunda olan Siteler’deki olumsuz görüntünün giderileceğini anlatan Başkan Gökçek, “Dış cephe yenileme çalışmasıyla hem bölgedeki binaların çarpık ve düzensiz görünümü düzeltilecek, bölgeye estetik bir güzellik katılacak hem de Siteler esnafına katkı sağlanmış olacak” dedi.

-BİNALAR SELÇUKLU MOTİFLERİYLE SÜSLENECEK

Ankara’nın kentsel kültürüne bağlı kalınarak geliştirilen ortak bir mimari tarz ve yüksek nitelikli malzeme ile Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmayla Samsun Yolu üzerindeki resmi ve özel binaların dış cephe düzenlemelerinin de yapılması amaçlanıyor. Çalışmanın tamamlanmasının ardından binalar sadece estetik görünüme kavuşmayacak, aynı zamanda Selçuklu motifleriyle süslenerek, bölgede kültürel bir zenginlik de sağlanacak.

Dış cephe yenileme çalışmalarına ilişkin teknik bilgiler veren Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, binaların dış cephe yenileme çalışmasında poliüretan dekoratif dış cephe kaplama kullanıldığını belirterek, bu malzemenin dayanıklı, hafif, esnek, termal etkilere karşı dayanıklı, ses yalıtım ve su geçirmezlik özelliği bulunan bir cephe kaplama malzemesi olduğunu söylediler.

Binaların bitişik olması nedeniyle görünen cephelerde yapılacak çalışmaların hızla devam ettiğini belirten yetkililer, vatandaşların bilgi alabilmesi için de Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsun Yolu üzerinde bir koordinasyon merkezi oluşturulduğunu söylediler.

BÜYÜKŞEHİR'DEN SİTELER'E YENİ YÜZ
BÜYÜKŞEHİR'DEN SİTELER'E YENİ YÜZ
BÜYÜKŞEHİR'DEN SİTELER'E YENİ YÜZ
BÜYÜKŞEHİR'DEN SİTELER'E YENİ YÜZ
BÜYÜKŞEHİR'DEN SİTELER'E YENİ YÜZ
BÜYÜKŞEHİR'DEN SİTELER'E YENİ YÜZ