Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN MART'TA DOLU DOLU ETKİNLİK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlileri ücretsiz olarak ağırladığı kültür ve sanat etkinliklerine Mart ayında da tüm hızıyla devam edecek. Baharın sıcaklığının yavaş yavaş hissedilmeye başlandığı günlerde hem konserler hem de belirli günlerde düzenlenecek programlarla Mart ayı da dolu dolu etkinlikle geçecek.

02 Mart 2013 Cumartesi 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN MART'TA DOLU DOLU ETKİNLİK

-BAHAR ENERJİSİNİN YAVAŞ YAVAŞ KENDİNİ HİSSETTİRDİĞİ MART AYINDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ USTA SANATÇILARLA NOSTALJİ RÜZGARI ESTİRECEK, KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLAYACAK, YAŞLILARI ONURE EDECEK, KAHRAMANLARI ANACAK

konser_mart.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlileri ücretsiz olarak ağırladığı kültür ve sanat etkinliklerine Mart ayında da tüm hızıyla devam edecek. Baharın sıcaklığının yavaş yavaş hissedilmeye başlandığı günlerde hem konserler hem de belirli günlerde düzenlenecek programlarla Mart ayı da dolu dolu etkinlikle geçecek.
Büyükşehir Belediyesi Mart ayının ilk programında, ailenin ve toplumun temel direği kadınlara özel bir eğlence düzenleyecek. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenecek programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katılacak.
Mart ayında, Büyükşehir’in bir başka özel programı ise “dün ile bugün arasında köprü kuran, kültür ve değerlerimizi yarınlara taşıyan yaşlılara” saygı haftası olacak. 18 Mart’ta Anıtkabir ziyareti ile başlayacak programda, bir hafta boyunca resim sergileri, müzikli eğlenceler, geziler olacak.

- KENT ORKESTRASI USTALARLA
Mart konserleri de hem coşturacak hem de tarihte bir yolculuk ile kahramanları anarak, hüzünlendirecek. Birbirinden güzel konserlerle Ankaralıları buluşturan Büyükşehir Belediyesi’nin ilk konserini Kent Orkestrası, 11 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de Gençlik Parkı Kültür Merkezinde verecek. Konserde Kent Orkestrası’na pop dünyasının usta sanatçılar Çoşkun Demir, Tülay Özer, Salim Dündar, Bilgen Bengü eşlik edecek. Nostaljik bir yolculuğa çıkmak isteyen Başkentlilerin kaçırmaması gereken konser, unutulmaz eserler ile kulakların pasını giderecek.

- KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ KONSERİ
Büyükşehir’in ikinci konserinde ise Çanakkale destanı, Türk Halk Müziği Korosu’nun seslendireceği kahramanlık türküleriyle anılacak. Geleneksel hale gelen konserde her yıl olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Destanı, Mehmetçiğin kahramanlıklarını konu alan türküler ve şiirlerle hatırlanacak. Konser, 16 Mart Cumartesi Saat 19.00’da Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde izleyicisiyle buluşacak.
Yemen türküleriyle başlayıp Çanakkale Destanıyla devam edecek olan konserin finalinde Atatürk’ün sevdiği Rumeli türküleri eşliğinde FOMGET Halk Oyunları Topluluğu; Ege zeybeği sergileyecek. Sanatçıların otantik kıyafet giyeceği konserde şiirler ve slayt gösterileri yer alacak.

BÜYÜKŞEHİR'DEN MART'TA DOLU DOLU ETKİNLİK
BÜYÜKŞEHİR'DEN MART'TA DOLU DOLU ETKİNLİK
BÜYÜKŞEHİR'DEN MART'TA DOLU DOLU ETKİNLİK
BÜYÜKŞEHİR'DEN MART'TA DOLU DOLU ETKİNLİK
BÜYÜKŞEHİR'DEN MART'TA DOLU DOLU ETKİNLİK