Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehirden Köylere Yatırım…

3 Mahallenin 20 Yıllık Su Sorunu Özel Arıtma Sistemiyle Çözüldü -Ankara Büyükşehir Belediyesi 3 Mahalleyi Türkiye’de İlk Kez Uygulanan Mikro Filtre Arıtma Sistemiyle İçme Suyuna Kavuşturdu

05 Ekim 2009 Pazartesi 02:07
Büyükşehirden Köylere Yatırım…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 20 yıldır su sorunu yaşayan Gölbaşı’na bağlı Oyaca ve İkizce halkını, özel arıtma sistemiyle içme suyuna kavuşturdu.  Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kez uygulanan mikro filtre arıtma sistemiyle bir ilke daha imza attı. 
Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç,   Türkiye’nin ilk mikro filtre sistemli içme suyu arıtma tesisinin açılışını yaptı. Kılıç’ın arıtma sistemini çalıştırmasıyla kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan ve mücavir alana dahil olan Oyaca ve İkizce mahalleleri içme suyuna kavuştu. ASKİ tarafından yapılan ve saniyede 12 litre, günde ise 1000 m3 su arıtan tesis ile üç mahallede yaşayan yaklaşık 3 bin kişi temiz ve sağlıklı suyu kullanma imkanı buldu.  

2.gif

Türkiye’nin ilk mikro filtre arıtma tesisi hakkında bilgi veren ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, kuyulardan gelen suyun 2 mikronluk özel filtrelerle arıtıldığını, ayrıca bakteriyolojik, kimyasal olarak da arıtma yapıldığını belirterek, “Oyacalılar ve İkizceliler yıllarca su sıkıntısı çekti. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sonra bu mahalleleri içme suyuna kavuşturmak için kuyu açtık. 20 bin nüfusa göre planlanan ve şu anda 7 bin kişiye arıtılmış içme suyu verecek şekilde teknik donanımlı olan arıtma tesisiyle, bu mahallelerimiz su sorununu çözdük. Mikro filtreli ileri arıtma sistemi Türkiye’de ilk kez bu mahallelerin suyunun arıtılması için kullanılıyor. İçme suyunun kalitesi Sağlık Bakanlığı yönetmeliklerine uygun hale getiriliyor” dedi.
Oyaca Yeşilçam ve Akarsu mahalle muhtarları ile İkizce mahalle muhtarı ve vatandaşların katıldığı açılışta, eski Oyaca Belediye Başkanı Duran Özkan, ASKİ  Genel Müdür Kamil Kılıç’a hizmetlerinden dolayı  teşekkür ederek, plaket sundu.