11 Şubat 2015 Çarşamba 10:55
BÜYÜKŞEHİR'DEN KARLA MÜCADELE

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKENT’TE GECE SAATLERİNDE YOĞUNLAŞAN KAR YAĞIŞINA KARŞI ANINDA MÜDAHALE EDEREK GEREKLİ ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYOR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TOPLAM 280 ARAÇ VE 493 PERSONEL İLE ANA ARTER, CADDE VE BULVARLARI TRAFİĞE AÇIK TUTMAK İÇİN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Karla MücadeleBüyükşehir Belediyesi, gece saatlerinde yoğunlaşan kar yağışına karşı gerekli müdahaleyi yaparak ana arter, cadde ve bulvarları trafiğe açık hale getirmek için sabaha kadar çalıştı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Ankara genelinde toplam 280 araç ve 493 personel ile karla mücadele edildiğini belirten yetkililer, buzlanmaya karşı da şu ana kadar 2 bin 800 ton tuz kullanıldığını kaydettiler.

Beklenen kar yağışına karşın gündüz saatlerinden itibaren Başkent’in yüksek noktalarında ve merkezlerinde nöbette bekleyen  karla mücadele araçları ile anında müdahalede bulunulduğunu belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, “Gece yoğunlaşan kar yağışı ile birlikte karla mücadele eden ekiplerimiz takviye ekiplerle birlikte Ankara genelinde sabaha kadar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ana arter, cadde ve bulvarları trafiğe açık tutmak için çalıştı. Çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Gece yoğunlaşan kar yağışı ile birlikte sabaha kadar merkez ilçelerde toplam 167 araç ve 350 personelle karla mücadele edildiği bilgisini veren Vedat Üçpınar, mücadelede 130 adet karla mücadele aracı (Unimog, ateco, kürekli man), 15 adet ekip aracı, 10 adet greyder, 7 adet loder ve 5 adet ekskavatörün kullanıldığını söyledi.

Yapılan karla mücadele çalışması ile şehrin ana giriş yolları, ana arterler, cadde ve bulvarlarındaki araç trafiğinde sorun yaşanmadı.

-İLÇELERDE KARLA MÜCADELE-

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, karla mücadele çalışmalarının merkez ilçeler dışında bölge şeflikleri kanalıyla taşra ilçelerde de sürdürüldüğünü belirterek, sabaha kadar karla mücadele çalışmasının yapıldığını ve çalışmaların devam ettiğini bildirdiler.

Kar yağışının etkili olarak kuzeyden geldiğini, Ankara’nın bazı ilçelerinde etkili olurken bazı ilçelerde ise etkili olmadığını kaydeden Fen İşleri Dairesi yetkilileri gece boyunca çalışmaların merkez ve taşra ilçelerde süratle yapıldığını, yolların kapanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için gerekli müdahalelerin gerçekleştirildiğini kaydettiler.

Yetkililer kar yağışının aralıklarla devam ettiğini Ankara’da ana cadde ve bulvarlarda kapalı yol bulunmadığını, mahallelerde (köy yolları) kapalı yol olmaması için çalışmaların devam ettiğini bildirdiler.