BÜYÜKŞEHİR'DEN, "KARANFİLİN AĞIDI" KONSERİ

Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ve Orkestra Şefi Kemal Günüç yönetimindeki konsere, Orkestra üyeleri, yakalarında kırmızı karanfille çıktı. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yaşanan olayların yansıtıldığı kısa filmle başlayan konserde, Çanakkale Türküleri de söylendi.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 10:08

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT ORKESTRASI,  ŞEHİTLER İÇİN KONSER DÜZENLENDİ

-ÇOCUKLAR SALONDA "ÇOCUKLAR ÖLMESİN" DİYE KARANFİL DAĞITIP, İMZA TOPLADI

konser.jpg Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, şehitler anısına “Karanfilin Ağıdı” konseri düzenledi.

Darbecilere ilk kurşunu sıkan, 15 Temmuz’un simgesi Astsubay Ömer Halisdemir adına yazılan “30 Kuş” şiiri ve “Karanfilin Hikayesi”, Dilara Günüç tarafından okundu. Şiirler okunurken sahneye kurulan dev ekrandan gösterilen şehitlerin fotoğrafları, tüm salona duygulu anlar yaşattı.

-ÇOCUKLAR ÖLMESİN DİYE  İMZA…

Kent Orkestrası'nın konserine, Eşref Bitlis Ortaokulu Çocuk Korosu da eşlik etti. Çocuklar, “Kapıları Çalan Benim” şarkısını söylerken, salondaki diğer çocuklar da ziyaretçilere karanfil dağıtarak, eserin “Çalıyorum kapınızı, amca-teyze bir imza ver/ Çocuklar ölmesin, onlar da şeker yiyebilsin” dizelerini söyleyerek imza topladılar.

Çocukların ardından, Kent Orkestrası, konserine devam etti. Ozanlar tarafından okunan birlik ve beraberlik şarkıları da salonu coşturdu.