30 Ekim 2017 Pazartesi 11:40
BÜYÜKŞEHİR'DEN, "HAYALİMDEKİ TASARIM" YARIŞMASI

YARIŞMACILAR, SANAL ORTAMDA TASARLADIKLARI NESNELERİ, YARATICI ATÖLYE’DE KULLANIMA SUNULAN 3 BOYUTLU YAZICIDA BASARAK, HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEKLER

BAŞVURULARIN ÇARŞAMBA GÜNÜ SONA ERECEĞİ YARIŞMADA, DERECEYE GİRENLERE ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER VERİLECEK

tasarim_330.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi, “Hayalimdeki Tasarım Yarışması" düzenliyor. Yarışmaya katılan Başkentliler, sanal ortamda tasarladıkları nesneleri, Yaratıcı Atölye’de kullanıma sunulan 3 boyutlu yazıcıda basarak, hayallerini gerçeğe dönüştürecekler.

Herkese açık olan yarışmaya katılmak isteyenler, tasarımlarını 1 Kasım Çarşamba gününe kadar teslim edebilecekler. Yarışmada dereceye giren tasarım sahiplerine çeşitli ödüller verilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yetkilileri, "Yaratıcı Atölye" biriminin, Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi ve Bill/Melinda Gates Vakfı işbirliğinde yürütülen "Herkes İçin Kütüphane" projesi kapsamında açıldığını belirttiler.

Yetkililer, uygulamaya konulan proje sayesinde, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki en son ortaya çıkan yeniliklerin, yerel yönetimler aracılığıyla toplumun tüm kesimlerine eşit şekilde ulaştırılmasına imkan tanındığını ifade ettiler.

Hacettepe Üniversitesi tarafından, “Yaratıcı Atölye” biriminde kullanılmak üzere, 3 boyutlu yazıcı armağan edildiğini bildiren yetkililer, şunları söyledi:

“Sanayi ve bilişimin kesiştiği noktada, yeni bir çağın kapısı aralanıyor. Kişilerin yaratıcı özelliklerini ortaya çıkaran ve sanal ortamda tasarlanmış herhangi bir 3 boyutlu nesnenin katı formu, 3 boyutlu yazıcı adı verilen cihazlar aracılığıyla basılıyor.  Yaratıcı Atölye"de kullanıma açılan üç boyutlu yazıcıyla, sadece öğrenciler değil, ev kadınları, emekliler gibi tüm vatandaşlar da artık hayal ettikleri tasarımları somut olarak gerçekleştirebiİiyor. Atölyede çocuklar ve gençler de kendi istedikleri nesneleri, oyuncakları veya oyun nesnelerini kolayca tasarlayıp, yazıcıdan yazdırarak çıkartabiliyor.”

Yaratıcı Atölye’nin, kişilerin hayallerini, yetenekleriyle birleştirerek tasarımlar yapmaları açısından çok önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çeken yetkililer, her zaman öncü projeleri uygulamaya koyan Büyükşehir Belediyesi’nin, “Hayalimdeki Tasarım” yarışmasıyla da katılımcıların hem sanatsal hem de mühendislik gibi farklı yeteneklerini ortaya çıkarma imkanı yakalayacaklarını kaydettiler.

Yetkililer,  yarışmada birinciye notebook, ikincide Ipad,üçüncüye de tablet hediye edileceğini bildirdiler.