Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN E-BEYAN KOLAYLIĞI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, e-belediyecilikte öncü bir adıma daha imza atarak, ilan ve reklam vergisi ödeme yükümlülüğü bulunanlara, internet üzerinden vergi beyannamesi hazırlayıp, ödeme yapabilme kolaylığı getirdi.

11 Aralık 2015 Cuma 10:25
BÜYÜKŞEHİR'DEN E-BEYAN KOLAYLIĞI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MÜKELLEFLERE E-BEYAN SİSTEMİYLE İNTERNET ÜZERİNDEN İLAN VE REKLAM VERGİSİ BEYANNEMESİNİ HAZIRLAYIP, ÖDEME YAPABİLME KOLAYLIĞI GETİRDİ

e_tahsilat.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, e-belediyecilikte öncü bir adıma daha imza atarak, ilan ve reklam vergisi ödeme yükümlülüğü bulunanlara, internet üzerinden vergi beyannamesi hazırlayıp, ödeme yapabilme kolaylığı getirdi.
Büyükşehir Belediyesi uygulamaları olan “EGO Cep”te aplikasyonundan, ASKİ’nin "Yönetsel Denetim ve Veri Elde Etme Sistemi"ne (SCADA), Mavi Masa’dan tahsilat uygulamalarına kadar pek çok akıllı sistemi kullanan Ankaralılar, Türkiye’de öncü olan yepyeni çalışmalarla, daha kolay ve akıllı bir kentte bulunmanın farkını yaşıyor.
Ankaralıların hayatını kolaylaştıran akıllı sistemlere bir yenisini daha ekleyen Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Başkent’te yaşayan, ilan ve vergi ödeme yükümlülüğü bulunan vatandaşlara da ödeme rahatlığı sağlayacak öncü bir sisteme imza attı.

-BULUNDUĞUN YERDEN İŞLEM YAPMA KOLAYLIĞI...
dilek_bakir.jpgYerel seçimlerle birlikte tüm il sınırları sorumluluk alanına dahil olan ve 25 milyon metrekare içindeki 25 ilçeye hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, yerinde hizmet adına önemli bir yenilik getirdi.
Teknolojik altyapısını her geçen gün geliştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ‘e-beyan’ uygulamasıyla, yetki alanları içindeki cadde, bulvar ve meydanlarda bulunan vergi mükelleflerine, zamandan ve mekandan bağımsız işlem yapma kolaylığı sağlıyor.
6360 Sayılı Kanun'la Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan yeni ilçelerdeki ilan ve reklam vergisi mükellefleri, bulundukları yerden kolaylıkla "www.ankara.bel.tr" adresinde bulunan “e-beyan” linkine tıklayarak, üyelik kaydı oluşturup, "online ilan ve reklam" modülünden istenen bilgileri doldurduktan sonra basit şekilde e-beyan oluşturabiliyor. Başvuruları, Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca onaylanan mükellefler, yine internet üzerinden ilan ve reklam vergisi ödemelerini online yapıp, tahsilat makbuzu sureti alabiliyor.
Mali Hizmetler Daire Başkanı Dilek Bakır, konuyla ilgili bilgi verirken, şunları söyledi:
“Artık mükellefler oturdukları yerden, internet başından ilan ve reklam vergileri için beyanname hazırlayıp, ödemelerini yapabiliyor. Bu sayede de hem Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ilçelerde bu konuyla ilgili bir yer temin edip, neredeyse imkansız olan yeterli teknolojik altyapıyı oluşturmasına ve personel görevlendirmesine gerek kalmıyor, hem de mükelleflerimiz zaman kaybı yaşamayıp, oturdukları yerden işlemlerini halledebiliyor.”


portal.jpg