Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇEVRECİ PROJE

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın ısıtma ve soğutmasını güneş enerjisi kaynaklı absorbsiyonlu (emme) sistemle sağlayacak.

25 Haziran 2013 Salı 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇEVRECİ PROJE

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HİZMET BİNASI’NIN ISITMA VE SOĞUTMASINI GÜNEŞ ENERJİSİ KAYNAKLI ABSORBSİYONLU SİSTEMLE SAĞLAYACAK

cevreci_proje_25062013_HKN_6115.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın ısıtma ve soğutmasını güneş enerjisi kaynaklı absorbsiyonlu (emme) sistemle sağlayacak.

Yeni teknolojileri ve bilimsel gelişmeleri belediye hizmetlerine kazandıran Büyükşehir Belediyesi, çevreci bir projeyi daha Ankara’ya kazandırmak için hareket geçti. Büyükşehir Belediyesi’nin ana hizmet binasının ısıtma ve soğutmasını sağlayacak olan çevreci sistemi, “Büyük Ankara Festivali”nde halkın bilgisine sunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Hizmet Binası’nı çevreci teknoloji ile ısıtacak ve soğutacak bir sistem kuracak. Bu amaçla uzman bir ekibin gerçekleştireceği proje ile Ana Binanın yan tarafında yer alan ziyaretçi otoparkına çok sayıda güneş kolektör sistemi kurulacak.

-ZİYARETÇİ OTOPARKINA KURULACAK

Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının enerji giderlerinde büyük tasarruf sağlayacak sistem, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez binanın yan tarafındaki ziyaretçi otoparkına kurulacak ve otopark alanı üzerinde güneş kolektörü bulunan sundurmalarla kaplanacak.

Sundurmaların alt kısmında araçlar güneşten korunurken, üst kısmına yerleştirilecek güneş kolektörleri ile güneş enerjisi kaynaklı absorbsiyonlu soğutma ve ısıtma sistemi kurulacak. Sıcaklık farkından yararlanacak sistem içbükey olarak tasarlanacak ve bina kışın ısıtılırken yazın da soğutulacak.

-ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERE GÜNEŞ ENERJİSİ

Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın bir diğer projesi ise elektrikli otomobiller için kurulan şarj istasyonlarına güneş panelleri ile elektrik enerjisi üretmek.

Daire Başkanlığı bu amaçla bir güneş elektrikli otomobil otoparkı geliştirdi ve otoparkın sundurmasını güneşten elektrik enerjisi üreten panellerle döşedi. Büyükşehir Belediyesi, elektrikli otomobillerin üretimine destek vermek amacıyla Renault firmasından 20 tane elektrikli otomobil almış ve belediye hizmetlerinde kullanmaya başlamıştı.