Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR'DEN BAŞKENT'TE BAHAR BUDAMASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bahar dönemi ağaç budama ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. Sistematik bir program izleyerek ana cadde ve bulvarlardaki ağaçlarda mevsimsel bakım ve budama yapan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, gerekli durumlarda ağaçlara macunlama ve ilaçlama da yapıyor

13 Mart 2013 Çarşamba 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN BAŞKENT'TE BAHAR BUDAMASI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAHAR DÖNEMİ AĞAÇ BAKIM VE BUDAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
-SİSTEMATİK BİR PROGRAM İZLEYEREK AĞAÇLARDA MEVSİMSEL BAKIM VE BUDAMA YAPAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI EKİPLER, GEREKLİ DURUMLARDA AĞAÇLARA MACUNLAMA VE İLAÇLAMA DA YAPIYOR
-AĞAÇLARDAKİ KUŞ YUVALARININ BOŞ VE TERK EDİLMİŞ OLSA BİLE KORUNMASINA ÖZEN GÖSTERİLİYOR

budama.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bahar dönemi ağaç budama ve bakım çalışmalarını sürdürüyor.
Sistematik bir program izleyerek ana cadde ve bulvarlardaki ağaçlarda mevsimsel bakım ve budama yapan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, gerekli durumlarda ağaçlara macunlama ve ilaçlama da yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi ağaç budama ve bakım ekipleri, çalışmalar kapsamında ilk olarak cadde ve bulvar üzerinde yol kenarında bulunan ağaçların budanması ile gerekli bakımlarını gerçekleştiriyor.


-10 BİN AĞACA BUDAMA YAPILDI
Çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül; bulvarlar, ana caddeler, rekreasyon alanları, prestij parklar, tüm ilçelere bağlı mahallelerdeki parklar ve mezarlıklarda sürdürülen çalışmalarda son 8 ay boyunca yaklaşık 10 bin ağacın budandığını ifade etti.
Akgül, başlarında ziraat mühendislerinin bulunduğu ekiplerin gerçekleştirdikleri çalışmalarda, ağaçların üst tepe kısımlarına sepetli iş makineleriyle ulaşılarak budandığını ve büyük budama kesikleri söz konusu olduğunda macunlama da yapıldığını ancak ağaçlardaki kuş yuvalarının boş ve terk edilmiş de olsa mutlaka korunduğunu söyledi.
Ağaçlarda tekniğine uygun yani tacını koruyup doğal formunu bozmadan şekil budaması yaptıklarını belirten Akgül, çalışmalarda kent içi ağaçlarının sanılanın aksine meyve ağaçları gibi her yıl budanmadığına dikkat çekti.
Karasal iklimlerde büyük nem kaybı yaşanmaması için tepe budamalarından kaçınıldığını ifade eden Akgül; bahar dönemi budama çalışmalarında, elektrik tellerine dolanan, trafik lambaları ve aydınlatma direklerini kapatan dalları temizlediklerini; yollarda tehlike arz edebilecek, çatlayan, kırılan ve kuruyan dalları olan ağaçlara da şekil budaması yaptıklarını söyledi.

-BUDANAN DALLAR NE YAPILIYOR?
Teknik personelin Başkent’in bütün ilçelerini inceleyerek hazırladığı ağaç envanterine bakılarak budanan dal ve artıklar, toplanarak “Kompost” yani organik materyal olarak değerlendiriliyor.
Budama artıkları arasından toplanan büyük dallar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin atölyelerinde kereste olarak kullanılıyor ve araştırma sonucu belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere bizzat götürülerek veriliyor.
Geriye kalan küçük dal ve artıklar, budama yapılan bölgelerden toplanarak önceden belirlenen alanlara taşınıyor. Burada toprağa gömülen artıklardan organik materyal elde ediliyor.
Bu şekilde zenginleştirilen toprak ise fidan yetiştiriciliği ve seracılıkta kullanılıyor.