28 Şubat 2013 Perşembe 00:00
BÜYÜKŞEHİR'DEN ABD'Lİ ÖĞRENCİLERE ANKARA TURU

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ RİCE ÜNİVERSİTESİ SİYASET BİLİMİ ÖĞRENCİLERİNDEN OLUŞAN BİR GRUBA, BAŞKENT’İN TARİHİ VE TURİSTİK MEKANLARINI GEZDİRDİ

gezi.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen kent gezisinin konukları bu kez okyanus ötesinden gelen öğrenciler oldu. Amerika Rice Üniversitesi Siyaset Bilimi öğrencilerinin “İstanbul-Ankara-Houston Kentleşme politikaları projeleri” kapsamında karşılaştırmalı yerel politikalar ile ulusal, uluslararası ve yerel yönetimlerin bu politikalar kapsamındaki güçlerini incelemek üzere Ankara’ya geldiler.
İki günlük program çerçevesinde Ankara’yı gezen öğrenciler ilk gün Başkent’te tarihi bir gezi yaptılar. Sosyoloji, siyaset bilimi, ekonomi ve mühendislik yüksek lisans öğrencilerinden oluşan 12 kişilik grup, ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Amerikalı grup, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Anadolu Medeniyetler Müzesi, Hacı Bayram Veli Cami ve çevresine yaptıkları ziyaretin ardından Taceddin Dergahı, Dikmen Vadisi ve şehir merkezinde kısa bir turla gezilerine son verdiler.
İkinci gün kentleşme ile ilgili bilgi almak için Etüd ve Projeler Dairesini ziyaret eden gruba Kuzey Ankara Projesi, AOÇ düzenlenmesi ve Tema Park Projesi tanıtıldı. Projeye ilişkin birçok soru yönelten öğrenciler, bu projelerin Ankara’ya getirisinin ne olduğunu, ulaşım konusunda neler düşünüldüğü gibi sorularla daha detaylı bilgi aldılar.
Özellikle rekreasyon alanlarını dikkatli inceleyen öğrenciler, yapılan değişime hayran kaldılar. Hacı bayram ve civarının değişiminden çok etkilenen gençler burada bol bol fotoğraf çektirdiler.