Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir “Yaşlılar Haftasını” Kutluyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce Yaşlılar Haftası Nedeniyle Kocatepe Kültür Merkezi’nde Düzenlenen Programda Yaşlılar Gönlünce Eğlendi

23 Mart 2010 Salı 03:44
Büyükşehir “Yaşlılar Haftasını” Kutluyor…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Yaşlılar Haftası” nedeniyle düzenlediği eğlence programında, yaşlılar gönüllerince eğlendiler.
Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar Hizmet Merkezi üyesi yaşlıların katıldığı eğlence programı, saygı duruşu ve Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın İstiklal Marşı’nı seslendirmesiyle başladı.
Mehter Takımının çaldığı marşların oluşturduğu coşkunun ardından yaşlılara seslenen Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, “Allah kimseyi elden, ayaktan düşürmesin, kimseyi kimseye muhtaç etmesin, sevgiden yoksun bırakmasın” dedi. 

2.jpg
Nevin Gökçek, insan ömründe zamanın çok çabuk geçtiğini, insanın kendisine nasıl davranılmasını istiyorsa, başkalarına da öyle davranması gerektiğini söyledi.
Toplumda artık yaşlılara yeterli saygı ve sevginin  gösterilmediğinden yakınan Nevin Gökçek, “Anne, baba duası almayan iflah olmaz. Bir yerde büyüklerin hayır duası olursa orada bereket olur” diye konuştu. Nevin Gökçek,  Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Yaşlılar Hizmet Merkezi” projesi ile gerçekleştirdiği hizmetin, Türkiye ve dünyada eşi ve benzeri olmadığına dikkat çekerek, projenin yürütülmesinde emeği geçen tüm personele teşekkür etti. 
 Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker de Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı başarılı projelerle Uluslararası birçok ödüle layık görüldüğünü anlattı.
Program daha sonra Eryaman Aile Yaşam Merkezi Halk Oyunları ekibinin sunduğu gösteri ile devam etti. Sahne alan saz heyeti ve koronun Aile Yaşam Merkezi’nin yaşlı üyelerinden oluşması programa ayrı bir anlam kattı. Programda Eryaman Aile Yaşam Merkezi Yaşlılar Lokali Türk Halk Müziği Korosu seslendirdiği türkülerle, Nostalji Pop müziği korosu ise seslendirdiği nostaljik şarkılarla izleyenlere neşeli anlar yaşattılar.