Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir “Yaşlılar Haftası”nı Kutluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hafta Boyunca Düzenleyeceği Sergi, Kent Gezisi, Müzikli Eğlence Programlarıyla Yaşlılar Haftası’nı Kutlayacak

17 Mart 2010 Çarşamba 03:58
Büyükşehir “Yaşlılar Haftası”nı Kutluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan “Yaşlılar Haftası”na düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle anlam kazandıracak. Hafta boyunca, Başkent’in farklı mekanlarında sergi, kent gezisi, müzikli eğlence programlar gibi değişik etkinlikler gerçekleştirilecek.
Ankara’da yaşayan 60 yaş üstü kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlılar için onlarca hizmeti ücretsiz yürüten, Yaşlılar Hizmet Merkezi üyelerine ücretsiz psiko-sosyal destek, sağlık, ev temizliği, ev içi tamiratı, boya, badana gibi hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası boyunca da özel etkinlikler hazırladı.
Bir ömrün büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş yaşlılara adanan hafta boyunca sergiler, eğlence programları ve kent gezisi düzenlenecek.
 
-ANITKABİR ZİYARET EDİLECEK, RESİM SERGİSİ
 AÇILACAK-

Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerin ilki 18 Mart Perşembe) Anıtkabir ziyareti ile başlayacak. (18 Mart Perşembe) ayrıca Kızılay Metro İstasyonu’nda resim ve fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak. Eryaman Aile Yaşam Merkezi’nde 19 Mart Cuma günü saat 14.00’de başlayacak programda, yaşlı vatandaşlar müzik dinletisi eşliğinde eğlenme imkanı bulacak.
Kocatepe Kültür Merkezi’nde 22 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek müzikli eğlence programı sonrasında da 23 Mart Salı günü yaşlı vatandaşlar için bir kent gezisi düzenlenecek. Geziye katılan vatandaşlar kentin rekreasyon alanları ile Anadolu Medeniyetler Müzesi’ni görme şansını bulacak.
Yaşlılar Haftası programı, 24 Mart Çarşamba günü düzenlenecek kapanış yemeği ile son bulacak.