Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR, JAPON ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI…

Başkentlilere ücretsiz sunduğu birçok kültürel ve sosyal hizmet ile dünyaya örnek olan Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kent gezileri kapsamında Japon öğrenciler, Ankara’yı yakından tanıma fırsatı buldu.

19 Şubat 2013 Salı 00:00
BÜYÜKŞEHİR, JAPON ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, JAPON KWANSEİ GAKUİN ÜNİVERSİTESİ’NDEN GELEN HEYETE ANKARA’YI TANITTI

heyet.jpgBaşkentlilere ücretsiz sunduğu birçok kültürel ve sosyal hizmet ile dünyaya örnek olan Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kent gezileri kapsamında Japon öğrenciler, Ankara’yı yakından tanıma fırsatı buldu.
Ankara’nın tanıtımı için turizm atağına geçen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Turizm Şube Müdürlüğü, şehir dışından gelen konuklarına kenti tanıtıyor.
Kocaeli Üniversitesi ve Japonya’nın Kwansei Gakuin Üniversitesi arasında 2010-2011 akademik yılından beri yürütülen kültürlerarası etkileşim ve öğrenme temalı atölye çalışması için Türkiye’ye gelen 17 Japon öğrencinin de aralarında bulunduğu 40 kişilik grup Ankara’yı gezdi.
Kocaeli Üniversitesi’nin yaptığı organizasyon kapsamında Türkiye’ye gelen Japon heyete Başkentin tarihi, kültürel ve turistik değerleri tanıtıldı.

TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİ ZİYARET ETTİLER
Geziye katılanlar arasında Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de bulunduğu yaklaşık 40 kişilik grubun ilk durağı Ata'nın huzuru oldu. Japon bir rehber eşliğinde Anıtkabir'i gezen heyet, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi ile 1. ve 2. Büyük Millet Meclisi'ni de ziyaret etti. Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresini de ziyaret eden ve gezen konukların son durağı İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un evinin de bulunduğu Tacettin Dergahı oldu.
Öğrenci ve öğretmenler daha sonra şehir turu atarak gezilerine son verirken, Ankara'ya yönelik izlenimlerini aktardılar. Ankara’yı tahmin ettiklerinden daha da güzel bulduklarını ifade eden öğrenciler, restorasyonu devam eden Ankara evlerini çok beğendiklerini, Ankara’nın çok düzenli bir şehir olduğunu dile getirdiler.
Heyet, gezi boyunca rehber dışında, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin önemli bir kültür hizmeti olan İngilizce Ankara tanıtım kitabı ve broşürlerinden de yararlandılar.

- GEZİLERE YOĞUN İLGİ
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı geniş gruplara düzenlediği kent gezileri ile tanıtım atağını sürdürüyor. Başkentlilere ücretsiz sunduğu birçok kültürel ve sosyal hizmet ile dünyaya örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Shopping Fest’ten bu yana binlerce Başkentli ve Başkente tatile gelen konuklara, kentteki tarihi ve turistik mekanları gezdiriyor.
Ücretsiz otobüs ve rehberlik hizmetlerinin sunulduğu Kent Turu için yoğun talep olduğunu ifade eden Belediye yetkilileri, gezilere katılanların hem tarihi mekan hem de rekreasyon alanları ile Ankara’yı daha da yakından tanıyarak, keyifli, farklı bir gün geçirme imkanı bulduklarını dile getirdiler.

BÜYÜKŞEHİR, JAPON ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI…
BÜYÜKŞEHİR, JAPON ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI…
BÜYÜKŞEHİR, JAPON ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI…
BÜYÜKŞEHİR, JAPON ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI…