Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’in Yeni Körüklü Otobüsler İçin Düzenlediği Ödüllü Ankete Büyük İlgi…

-ANKET SONUCUNDA EN YÜKSEK PUANI ALAN DİZAYNI SEÇEN BAŞKENTLİLER ARASINDA YAPILACAK ÇEKİLİŞLE 1000 KİŞİYE 60’AR BİNİŞLİK EGO KARTI HEDİYE EDİLECEK -ŞU ANA DEK KATILIMIN 20 BİNİ AŞTIĞI ANKET SALI GÜNÜNE KADAR BAŞKENTİN 5 MERKEZİ NOKTASINDA SÜRECEK

20 Şubat 2012 Pazartesi 09:53
Büyükşehir’in Yeni Körüklü Otobüsler İçin Düzenlediği Ödüllü Ankete Büyük İlgi…

anket_400_2_20022012.jpg

Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi toplu taşım filosuna katacağı 250 körüklü otobüsün dış dizaynı için düzenlediği ödüllü anket büyük ilgi görüyor. Şu ana kadar katılımın 20 bini aştığı anket, 21 Şubat Salı gününe kadar Başkent’in 5 merkezi noktasında devam edecek.
Anket sonucunda en yüksek puanı alan dizaynı seçen Başkentliler arasından yapılacak çekilişle 1000 kişiye, 60’ar binişlik tam bilet verilecek.
Ankara’ya yapılan hizmetlerde vatandaşların da fikirlerine başvuran Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı önündeki özel  Anket TIR’ı ile Kızılay Metro İstasyonu Anket Merkezi, Sıhhiye Mavi Masa, Batıkent Metro İstasyonu ile Büyükşehir Belediyesi’nin  http://www.ankara.bel.tr/ internet adresinden düzenlediği ankete bugüne dek 20 bini aşkın kişinin katıldığı bildirildi. 
Dünyanın en temiz ve çevreci araç filosuna sahip olan Büyükşehir Belediyesi, otobüs filosunu güçlendirmek amacıyla 250 körüklü otobüs aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katıldığı törenle alım sözleşmeleri imzalanan 18 metre uzunluğunda, körüklü, doğalgazlı, engelli platformlu ve klimalı, otobüslerin dış dizaynını belirlenmesi için ödüllü anket düzenlendi. 
8 ayrı modelden en iyi dizaynı tahmin eden Başkentliler arasında yapılacak çekilişle 1000 talihliye “60’ar binişlik kart” verilecek.Başkentliler, ödüllü ankete, Nüfus Cüzdanlarını gösterdikten sonra, TC kimlik numaralarıyla, “Yaş – cinsiyet durumu- yaşanılan ilçe - eğitim durumu ve  kaç numaralı dizaynı tercih ettiklerini” dokunmatik ekrana tuşlayarak katılabiliyor.

anket_400_3_20022012.jpg

-13 KİŞİ AYNI ANDA OY KULLANABİLİYOR
Başkentlilerin yaşadıkları kent hakkında görüş ve düşüncelerini öğrenmek amacıyla Ankara’nın değişik semtlerinde vatandaşların görüşlerinin alındığı anket aracında, kişiler, bilgisayar ortamında tamamen tarafsız bir şekilde düşüncelerini beyan edebiliyor. Ankette mükerrer oy kullanılmasına sistem müsaade etmiyor. Anket TIR’ında 13 kişinin aynı anda ankete katılabileceği dokunmatik ekran bulunan bilgisayar sistemi yer alıyor.
Ayrıca TIR’ın üzerindeki 32 metrekarelik dev ekranda çeşitli animasyon gösterileri sunuluyor ve yapılan müzik şov da Başkentliler tarafından ilgiyle dinleniyor.

ANKETE KATILAN BAZI VATANDAŞLARIN GÖRÜŞLERİ:

Hasan Kodak (Lise Öğrencisi) : “Anket haberini gazetede gördüm.  Etimesgut’tan geldim anket için. Böyle çevreci bir otobüsün desenini seçmek hoşuma gitti”

Emrah Özkan Gültekin (Memur) : “Dizaynları modern buldum. Biz bineceksek bu otobüslere, bizim beğenmemiz güzel bir uygulama olmuş” 

Fatma Mangal (Ev hanımı) : “Sabah Çubuk’tan hastaneye gelirken gördüm anketi. Hastaneden çıkışta uğradım. Otobüsleri çok  beğendim”