20 Haziran 2017 Salı 09:52
BÜYÜKŞEHİR’İN “YAZ OKULLARI”NDA TATİL BİR BAŞKA GÜZEL

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN YAZ OKULLARINDA, BİRBİRİNDEN EĞLENDİRİCİ VE EĞİTİCİ AKTİVİTE SEÇENEKLERİ, ÇOCUKLARI VE  GENÇLERİ BEKLİYOR

yaz_okulu_2.jpgYorucu ve yoğun eğitim maratonunu geride bırakan on binlerce öğrenci için tatil zamanı… . Karneler alındı, tatil planları yapıldı… Kimileri köylerine, kimileri yazlık evlerine gidiyor. Yaklaşık 3 ay sürecek olan yaz tatilini Başkent’te geçirecek öğrenciler için ise Büyükşehir Belediyesi'nin yaz okulları, her yıl olduğu gibi bu yıl da kapılarını açtı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı 9 farklı aile yaşam merkezinde bulunan çocuk kulüpleri ve gençlik merkezlerinde açılan yaz okullarında öğrencilere hem eğlenceli hem de eğitici aktivite seçenekleri sunuluyor.
Çocuklarının, profesyonel eğitmenlerle güvenli ve huzurlu bir ortamda zaman geçirmesini isteyen ailelerin de ilk tercihi olan Büyükşehir Belediyesi yaz okullarında, gençler, televizyon ya da bilgisayar başında vakit öldürmektense, çeşitli sportif etkinliklere katılıyor, yabancı dil öğreniyor, yeteneklerini geliştiriyor, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılıyor.
Çubuk’tan Mamak’a, Pursak’lardan Sincan’a kadar kentin dört bir tarafında çocuklar ve gençlerin buluşma adresi olan merkezlerde haftanın 7 günü ücretsiz hizmet veriliyor.
Yeni eğitim-öğretim yılı başlayana kadar sürecek olan yaz okullarından, binlerce çocuk ve genç yararlanıyor. Boş vakitlerini değerlendiren, oyun salonlarında gönüllerince eğlenen çocuk ve gençler, hem spor aktiviteleri yapıyor, hem çeşitli alanlarda açılan eğitim amaçlı kurslara katılıyor, hem de ders çalışıyor. Resim yapan, şarkılar söyleyen, tiyatro ve halkoyunlarıyla ilgilenen çocuk ve gençler, ayrıca sağlık, psiko-sosyal destek, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinden de yararlanabiliyor.
Merkezlerde, gençler ve çocuklar, voleybol, basketbol, futbol, badminton, karate-do, taekwon-do, güreş, judo, boks, yüzme, masa tenisi, bilardo, kort tenisi, airhockey, bowling, kondisyon, pilates, step-aerobik, jimnastik, BESYO (beden eğitimi ve spor yüksek okulu hazırlık) kursları gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra diksiyon, koro, kent gezileri, müze gezileri, sinema günleri, seminerler, halk oyunları, airhockey, bilardo, masa futbolu, zeka oyunları, internet gibi sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabiliyor.
Yorucu bir eğitim sürecinden geçen öğrencilerin dinlenip, eksik kalan eğitimlerine da takviye yaptığı yaz okullarına katılan öğrencilerin birlik ve beraberlik duyguları pekişirken, yeni arkadaşlıkların da kurulmasına olanak sağlanıyor.

-MERKEZLERE HER ZAMAN BAŞVURULABİLİR
Aile yaşam merkezleri bünyesinde bulunan çocuk kulüpleri ve gençlik merkezlerindeki aktivitelerden, yıl içinde her zaman yararlanma imkanı bulunuyor. Yaz okullarından 3 ay boyunca faydalanmak isteyenler, kayıtlarını yaptırabilecekler.

Çocuk Kulübüne Kayıt İçin Gerekli Belgeler;
Nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 vesikalık fotoğraf, kan grubu belgesi, öğrenci belgesi. İmza için veliyle birlikte gelinmesi gerekiyor.

Gençlik Merkezine (15-24) Kayıt İçin Gerekli Belgeler;
Öğrenciler için öğrenci belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, 2 fotoğraf, kan grubu belgesi, 18 yaşından küçükler için veli imzası.

Gençlik Merkezine (24+) Kayıt İçin Gerekli Belgeler;
Nüfus cüzdan fotokopisi, 2 fotoğraf, kan grubu belgesi.

BAŞVURULARIN YAPILACAĞI ADRESLER

Akyurt Aile Yaşam Merkezi