25 Nisan 2013 Perşembe 00:00
BÜYÜKŞEHİR HANIM LOKALLERİ'NDEN ÇANAKKALE'YE GEZİ

BAŞKENTLİ KADINLARIN BULUŞMA ADRESİ OLAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HANIM LOKALLERİNİN ÜYELERİ, ÇANAKKALE GEZİSİ İLE TARİHİ BİR YOLCULUĞA ÇIKTI

hl_canakkale_330_25042013.jpgBaşkentli kadınların terapi merkezi Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri, birçok etkinliğin yanı sıra Türkiye’nin önemli merkezlerine gerçekleştirdiği gezilere de hız kesmeden devam ediyor. Geleneksel olarak düzenlenen gezilerin son durağı ise Çanakkale Şehitliği oldu.

Başkentli kadınların sosyal, kültürel ve sportif buluşma adresi Hanım Lokalleri, belli aralıklarla da Türkiye’nin farklı yörelerine geziler düzenliyor… Kimileri emekli olup, kimileri evde oturmaktan sıkılıp, kimileri de günün koşuşturmasından uzaklaşıp, rahatlamak için lokallere üye olan kadınlar, bu geziler sayesinde stres atıyor, yeni yerler keşfediyor, farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı buluyor. Bu gezilerin sonuncusu ise Çanakkale ve Bursa’ya düzenlendi.

Düzenledikleri bir programla Çanakkale Zaferini kutlayan ve şehitler için anma düzenleyen Hanım Lokali üyeleri, hemen arkasından da tarihi zaferin yaşandığı toprakları ziyaret etti.

140 kişilik bir grupla tarihi bir yolculuğa çıkan Hanım Lokalleri, 2 günlük gezide Çanakkale’de oldukça duygusal anlar yaşadı. Eğlenceli geçen yolculuğun ardından, tarihi mekanlarda savaşın zorlu koşullarına tanıklık eden kadınlar, Atatürk ve şehitler için bol bol dua etti.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda Anıt ve Şehitlikleri gezen lokal üyeleri, Kilitbahir Kalesi ve 57. Alay Şehitliği’nin ardından Bursa’ya geçerek, Ulu Cami ve Emir Sultan türbesini ziyaret etti.