Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR HALK DANSLARI EKİBİ YİNE ŞAMPİYON

Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu minikler kategorisinde önce Ankara birincisi, ardından bölge birincisi ve finalde Türkiye Şampiyonu oldu.

13 Ağustos 2013 Salı 10:43
BÜYÜKŞEHİR HALK DANSLARI EKİBİ YİNE ŞAMPİYON

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “FOMGET HALK DANSLARI TOPLULUĞU” HER DALDA BAŞKENT’İ  BAŞARILARIYLA TEMSİL EDİYOR   

Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu minikler kategorisinde önce Ankara birincisi, ardından bölge
birincisi ve finalde Türkiye Şampiyonu oldu.

Büyükler ise Türkiye ikinciliğine seçildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, minik yeteneklerin başarısını twitterden halk_danslari_sampiyon_13082013_20130719_183230-1.jpgduyurarak, şampiyonları kutladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü halk dansları topluluğu FOMGET, pek çok ülke, pek çok şehre taşıdığı Anadolu’nun en
güzel ritimleri ve figürleriyle 1993 yılından bu yana Ankara’yı başarı ile temsil ediyor. Çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Topluluğu katıldığı yarışmalardan da başarı ile dönerek, kentin gururu oluyor.

Başarılarıyla adından söz ettiren FOMGET, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun İstanbul'da düzenlediği Minikler Geleneksel Düzenlemeli Dal Türkiye Şampiyonası’nda da Antalya yöresi oyunları ile Türkiye birincisi oldu. Ankara’ya şampiyonluk kupasını taşıyan minikler, hem Başkentlileri hem de Büyükşehir Belediyesi’ni gururlandırarak büyük bir başarıya imza attı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu başarılı sonucu Twitter hesabından 850 bin takipçisine “Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu Türkiye Halk Oyunları Minikler Şampiyonası'nda birinci oldu” twiti ile duyurarak, “Yavrularımı Kutluyorum…”  dedi.

FOMGET Halk Dansları miniklerde kazandığı şampiyonluğun yanı sıra “Büyükler Kategorisinde” de önce Ankara birincisi, sonra Bölge Birincisi , finalde ise Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği “Geleneksel Düzenlemeli Dal”da İzmir Yöresi oyunlarıyla harika bir performans göstererek Türkiye 2.’si olmaya hak kazandı.

-ANKARA’YI PEK ÇOK ÜLKEDE TEMSİL EDİYOR

Gazi Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler tarafından 1993 yılında Ankara’da kurulan Folklor Müzik Gençlik Topluluğu ve Gençlik Spor Kulübü 1997 yılından itibaren Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Halkoyunları ve Halk Müziği başta olmak üzere, halk bilimi konularında çalışmalar yaparak, bu değerlerin tanıtımına ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl biraz daha profesyonelleşen ve başarılı işlere imza atan topluluk, hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptığı gösteriler ile pek çok platformda Ankara’nın ve Türkiye’nin vizyonu oluyor.

Bugüne kadar yurtdışında, Amerika Birleşik Devletleri’nin pek çok eyaleti, Çin, Fransa, İsveç, Almanya, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Tayvan, Kazakistan, Avusturya, Güney Kore ve İsrail’de düzenlenen festivallere katılan FOMGET, yurtiçinde ise Tokat, Taşköprü, Kastamonu, Çankırı, Bolu, Kırşehir, Kahramanmaraş, Antalya, Kırıkkale, Gaziantep şehirlerinde düzenlenen şenliklerde sahne aldı. FOMGET, TRT’de yayınlanan Türkü Türkü Türkiye’m programı ile Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası kültür buluşmalarında da izleyenleri Anadolu’nun çok renkli, çok sesli ritim ve figürleri ile coşturdu.

BÜYÜKŞEHİR HALK DANSLARI EKİBİ YİNE ŞAMPİYON
BÜYÜKŞEHİR HALK DANSLARI EKİBİ YİNE ŞAMPİYON
BÜYÜKŞEHİR HALK DANSLARI EKİBİ YİNE ŞAMPİYON