Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Engellileri Sınava Hazırlıyor…

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, 29 NİSAN’DA YAPILACAK ÖZÜRLÜ MEMUR SEÇME SINAVI’NA HAZIRLIK KURSLARI ERYAMAN AİLE YAŞAM MERKEZİ’NDE BAŞLADI

16 Şubat 2012 Perşembe 12:02
Büyükşehir Engellileri Sınava Hazırlıyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eryaman Aile Yaşam Merkezi’nde engellilere yönelik başlattığı kurslarla hem meslek edindiriyor hem de Özürlü Memur Seçme Sınavı’na hazırlıyor.
Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) işbirliğinde Gazi Üniversitesi BELTEK Koordinatörlüğü ile ortaklaşa oluşturulan kurs programına, “Bilgisayar İşletmenliği, Ön Muhasebe, Halkla İlişkiler ve Büro Yönetimi” branşlarında 44 engelli aday katılıyor. Kurs sonunda başarılı olan katılımcılara MEB onaylı sertifika verilecek.
Büyükşehir Belediyesi, Başkentli engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırıcı, sosyal ve kültürel açıdan destekleyici çalışmalarını sürdürürken, yeni projelerle de yeni fırsatlar sunuyor.
Türkiye’ye örnek bir projeye daha hayat veren Büyükşehir Belediyesi, Eryaman Aile Yaşam Merkezi Engelliler Lokali bünyesinde Gazi Üniversitesi BELTEK Koordinatörlüğü ve SOS işbirliği ile Özürlü Memur Seçme Sınavı’na Hazırlık Kursu açtı. 29 Nisan’da Türkiye genelinde yapılacak sınava hazırlık amacı taşıyan kurslar, aynı zamanda, engellilerin hem teknolojiyi kullanmalarını hem kendilerine ve başkalarına faydalı olmalarını hem de iş bulma olanaklarını artırmayı hedefliyor. 

- KURSLAR TÖRENLE BAŞLADI
Engellilere yeni bir fırsat sunan kurslar, Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Bünyamin Aybakır, Sosyal İdari İşler Müdürü Hasan Hüseyin Durkal ile Gazi Üniversitesi BELTEK Genel Koordinatörü Oğuz Poyrazoğlu’nun da katılımıyla başladı. Kursların ilk ders zili çalmadan önce yapılan törende, Engelliler Lokali’nin yetenekli üyeleri kısa bir konser verdi.
Kurslardan ilk etapta yüzde 40 bedensel ve ortopedik engelli 44 kişi faydalanıyor. Hafta içi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 13.00-17.00 saatleri arasında 10-12’şer kişilik sınıflarda yapılan derslere katılım Büyükşehir Belediyesi’nin engelli araçları ile sağlanıyor.