Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Yollara Onarım…

Hava Koşullarının Uygun Olması Nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yapılan Asfalt Yama Ve Bakım Çalışmalarına Hız Verildi

05 Mart 2010 Cuma 05:00
Büyükşehir’den Yollara Onarım…

1.JPG

Başkent’te havaların ısınmasıyla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt yama, bakım ve onarım çalışmalarına hız verildi. Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 13 ekip, gece-gündüz bozulan yollara bakım ve onarım yapıyor.
Hava koşullarının uygun olması nedeniyle asfalt yama, bakım ve onarım çalışmalarına erken başladıklarını belirten yetkililer, Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan 13 acil yama bakım ekibi ile Başkent’te 24 saat yama ve onarım çalışması sürdürdüklerini kaydettiler.
Kış mevsimi nedeniyle asfaltı bozulan yollarda bakım ve onarım çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten yetkililer, Ankara mücavir alan sınırları içinde bulvar, cadde, otobüs ring yolları ve genişliği 12 metreden büyük sokaklarda çalışmaların devam ettiğini belirttiler.
Yolların bozulmasında kış şartlarının yanı sıra özellikle alt yapı çalışmalarının etken olduğunu anlatan yetkililer, ağır tonajlı kamyonlar ile beton mikserlerin de asfaltta bozulmaya neden olduğunu söylediler.
Yeni yapılaşmanın olduğu yerlerdeki cadde ve sokaklarda alt yapı çalışması nedeniyle bozulmalar meydana geldiğini kaydeden yetkililer, asfalt yama ekiplerince bu bozulan kısımların yeniden onarılarak yapıldığını ifade ettiler.-ASFALT YAMA ÇALIŞMASIZ
Çalışma sırasında yama yapılacak yerin derz kesme makinası ile kesildiğini, kepçe ile de hafriyatın alındığını belirten yetkililer, daha sonra yola stabilize malzeme dökülüp, silindirle sıkıştırıldığını ve gerekli yerlere yapıştırıcı malzeme uygulanıp asfalt atılarak asfalt yama işleminin tamamlandığını anlattılar.

2.jpg
Onarım çalışmaları kapsamında 70 personel, 13 silindir, 10 adet loder, 7 adet robot kamyon, 5 adet derz kesme makinesi, 20 adet asfalt nakliye kamyonu, 2 adet seyyar asfalt distribütörünün görev yaptığını belirten yetkililer, günlük yaklaşık 900-1000 ton (BSK) asfalt işlenerek yama yapıldığını söylediler.
Yama çalışması yapılırken trafik işaret levhalarına dikkat ettiklerini belirten yetkililer, yaya ve trafik güvenliği açısından gerekli  emniyet tedbirlerini aldıklarını söylediler. Çalışmaların asfalt sezonu boyunca devam edeceğini kaydeden yetkililer, bozuk asfalt bırakmamak için çalışmaların gece gündüz devam ettiğini ifade ettiler.