Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Ulaşıma 250 Körüklü Otobüs Daha

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TOPLU TAŞIMA FİLOSUNA 250 ADET YENİ, KÖRÜKLÜ, DOĞALGAZLI, KLİMALI, KAMERALI OTOBÜS KATIYOR - AVRUPA’NIN EN ÇEVRECİ OTOBÜS FİLOSU’NUN ANKARA’DA OLDUĞUNU KAYDEDEN BAŞKAN GÖKÇEK: “BAŞKENT’TE TOPLU TAŞIMANIN YÜZDE 27-30’U EGO OTOBÜSLERİ İLE YAPILIYOR” “YILDA ORTALAMA 200 MİLYON KİŞİYİ TAŞIYAN OTOBÜS FİLOSUNU GELİŞTİRMEK AMACIYLA YENİ OTOBÜS ALIMI İHALESİ TAMAMLANDI” “18 METRE UZUNLUĞUNDAKİ YENİ OTOBÜSLERİMİZ SON TEKNOLOJİK DONANIMA SAHİP OLACAK”

07 Şubat 2012 Salı 09:11
Büyükşehir’den Ulaşıma 250 Körüklü Otobüs Daha

otobus_200.jpg

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, Başkentlilerin daha hızlı ve konforlu hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla filosunu genişletiyor. Avrupa’nın en çevreci araç filosuna sahip Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki 1090 tanesi doğalgazlı, 1786 araca; doğalgazlı, özürlü asansörlü, klimalı ve kameralı 250 körüklü otobüs daha ekliyor. Yeni otobüslerin alımı için ihale işlemlerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayından itibaren yeni araçları Başkent trafiğine çıkaracak.
Gelişen teknoloji ve Başkentlilerin şikayet ve ihtiyaçları doğrultusunda otobüs filosunu sürekli yenilediklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 1090 tanesi doğalgazlı, 1786 otobüsten oluşan ulaşım filosuna tamamı yüksek teknolojiye sahip 250 adet yeni körüklü aracın daha ekleneceğini açıkladı.-SADECE TÜRKİYE’YE DEĞİL AVRUPA’YA DA ÖRNEK OLDU”-
EGO Genel Müdürlüğü’nün kurulduğu günden bu güne hep ilklere imza attığına dikkat çeken Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi:
“Otobüs sayısını belirli aralıklarla artırarak sürekli güçlenen EGO Genel Müdürlüğü, bugün Türkiye’nin en çevreci filosuyla en kaliteli hizmeti veriyor. Başkent’te toplu taşımanın yüzde 27-30’u EGO otobüsleri ile yapılıyor. Gelişen teknoloji ile Başkentlilerin şikayet ve ihtiyaçları doğrultusunda filosunu sürekli yenileyen EGO Genel Müdürlüğü, 2007-2010 yılları arasında teslim alınan 450 tanesi klimalı 1090 doğalgazlı araç ile sadece Türkiye’ye değil Avrupa’ya da örnek oldu. Bünyesindeki toplam 1786 adet otobüs ile Ankara’da yılda ortalama 200 milyon kişi taşıyan otobüs filosunu geliştirmek için de yeni otobüs alımı ihalesi tamamlandı.”
EGO filosuna Temmuz ayından itibaren ilk parti 50 adet otobüsün katılacağı bilgisini veren Başkan Gökçek, “18 metre uzunluğundaki yeni otobüslerimiz de son teknolojik donanıma sahip olacak. Tek körüklü, 4 kapılı otobüslerin hepsinde özürlü asansörü, klima ve kamera bulunacak. Yine doğalgazla çalışacak olan araçlar 36 oturan ve 116 ayakta toplam 152 yolcu taşıyabilecek” diye konuştu.
Yeni körüklü otobüsler devreye girdikçe 1991 model İkarus marka ve verimli olmayan araçların hizmetten alınacağını kaydeden Başkan Gökçek, yeni araçların uzun hatlarda hizmet vereceğini açıkladı.