Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Engelliler Haftası Etkinlikleri…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Engelliler Haftası Nedeniyle Düzenlediği Eğlence Programı Kapsamında Bilal Göregen’in Konseri Büyük İlgi Gördü -Kızılay’da Düzenlenen Etkinlikte De “Komedi Dans Beşlisi”İle “Engelliler Rock Grubu”nun Gösterileri Büyük Alkış Aldı

14 Mayıs 2010 Cuma 02:46
Büyükşehir’den Engelliler Haftası Etkinlikleri…


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından “Engelliler Haftası” nedeniyle düzenlenen eğlence programları kapsamında Bilal Göregen’in verdiği konser büyük ilgi gördü.

1.JPG
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Gençlik Parkı Necip Fazıl Salonu’nda düzenlenen  eğlence programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa katılan görme özürlü AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, engelliler haftası nedeniyle düzenlenen programı hazırlayan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Ayva, “Bazen insanlar körlükle ilgili kör olabiliyorlar. İnsanların bu konudaki körlüklerini iyileştirmemiz lazım, destek olmamız lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Müzik Eğitmenleri Topluluğu, Türk Halk Müziği’nden sevilen türküleri seslendirdi. Şiir dinletisinin de yer aldığı programda seyirciler duygulu anlar yaşadı.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin engellilere götürdüğü hizmetlerin yer aldığı slayt gösterisinin ardından Bilal Göregen sahne aldı.

2.jpg
“Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın sizin için hazırlayıp sunduğu bu güzel eğlence programına hepiniz hoş geldiniz” diye sözlerine başlayan Bilal Göregen, “Ben her zaman için şunu söylüyorum. Arkadaşlar hepimiz engelliyiz, burada bulunan birçok insan engelli.  Ama şunu hiçbir zaman unutmamak lazım. Engelli olmak başarıya asla ve asla engel değildir. Engelli olmak başarıya engel olmuş olsaydı ben bugün burada sizlerle beraber olmazdım. Buradan engelli ailelere çağrıda bulunmak istiyorum. Ne kadar ne şekilde olursa olsun asla ve asla engelli olunmasından utanmayın. Onları saklamayın, topluma kazandırın” dedi.
Konserine rap türünde şarkıyla başlayan Bilal Göregen, “Emmioğlu”, “Yeşil Başlı Ördek”, “Kesik Çayır” adlı türküleri seslendirdi. Seyircilerin alkışlarla eşlik ettiği Bilal Göregen, katılanlara  keyifli anlar yaşattı. Bilal Göregen’e Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Bünyamin Aybakır tarafından plaket verildi.
-EĞLENCE KIZILAY’DA SÜRDÜ

2.jpg
Engelliler Haftası nedeniyle yapılan etkinlikler, Kızılay’da Zafer Çarşısı’nın üzerinde oluşturulan platformda da sürdü. Burada oluşturulan sahneye çıkan Bilal Göregen, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik çok başarılı çalışmaları olduğunu fark ettim ve sevindim. Beşevler’deki Görme Engelliler İnternet Merkezi’ne ben de üye oldum” diye duygularını ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Rehabilitasyon Şube Müdürü Bünyamin Aybakır ise herkesin engelli insanlara daha duyarlı davranması ve bu konularda kendilerini geliştirmesi gerektiğini belirtti.
Konserine büyük ilgi gösteren gençlerin ve ailelerin isteğini kıramayan Göregen, onlarla birlikte geçtiğimiz aylarda bir televizyon yarışmasında ikinci olduğu “Sevdiğim Kız Bana Abi Deyince” adlı sevilen şarkısını seslendirdi.
Büyükşehir Belediyesi Engelliler Lokali üyelerinden oluşan “Komedi Dans Beşlisi”nin gösterileriyle devam eden etkinlik, “Engelliler Rock Grubu”nun hareketli şarkılarıyla son buldu.