Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME ÇEVRE DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi,  Başkent’te yeşil alanları çoğaltırken, okullara da çevre desteği vermeyi sürdürüyor Başkan Gökçek: “Büyük bir mutluluk içerisinde okullarımızı ağaçlarla, mevsimlik çiçeklerle, çim alanlarla donatıyoruz, banklar, kamelyalar, çöp kutuları koyuyoruz”

02 Kasım 2012 Cuma 13:48
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME ÇEVRE DESTEĞİ

DNR_9513_thumb.JPGAnkara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te park ve yeşil alan sayısını her geçen gün daha da arttırırken, okullara da çevre düzenlemesinde büyük destek sağlıyor.

Başkent’te eğitim veren ilköğretim, lise ve üniversitelerin bahçe düzenlemelerini yaparak büyük katkı veren Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin çiçeklerle bezenmiş okul bahçelerinde oynarken, birbirinden güzel ağaçların gölgesinde soluklanabileceği mekanlar kuruyor.        

Eğitime her konuda büyük destek verdiklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eğitim kurumlarındaki peyzaj çalışmalarının da okul yönetimlerinden gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Gökçek,   “Başkent’in her noktasında uyguladığımız yeşillendirme çalışmalarımızı, kamu kuruluşlarının yanı sıra eğitimin beşiği okullarımızın bahçelerinde de uyguluyoruz. Öğrencilerimizin,  öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin çim alanlara, ağaçlara,  çiçeklere, oturma gruplarına, spor ve oyun alanlarına sahip güzel eğitim alanlarında, sağlıklı ve huzurlu zaman geçirmelerini istiyoruz” dedi.            

 DNR_9640_thumb.JPG

“ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI SÜRECEK”

Başkan Gökçek, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl 169 okulun çevre düzenlemesini yaptıklarını, 2012 yılının 9 ayında ise 167 okulda çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Gökçek, Başkent’teki okullara çevre düzenleme çalışmalarının süreceğini, Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime yaptıkları desteğin artarak devam edeceğini bildirdi.

Merkez başta olmak üzere Başkent’in çeşitli ilçelerindeki anaokulundan üniversitelere kadar tüm okullara yeşil alan ve malzeme konusunda her zaman destek verdiklerini, ağaç dikme şenlikleri yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek,  ilköğretim okullarındaki öğrencilere ve özellikle “Çevre Kolu” üyelerine büyük görevler düştüğünü belirtti.

HAK_8935_thumb.JPGBaşkan Gökçek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Büyük bir mutluluk içerisinde okullarımızı ağaçlarla,   mevsimlik çiçeklerle, çim alanlarla donatıyoruz. Banklar, kamelyalar, çöp kutuları koyuyoruz.  Bahçesi müsait olan anaokulu ve ilkokullarımıza çocuk oyun grupları yerleştiriyoruz. Ancak bahçeyi koruma, okul çevresini kirletmeme, ağaçların zarar görmesini engelleme, zarar verenleri uyarma gibi konularda öğrencilere çok büyük görevler düşüyor. Ağaç sevgisi küçük yaşlarda kazanılmalı. Çünkü çocuklar geleceğimiz, ağaçlar da geleceğimizin akciğerleri.”  

OKULLARA ÇEVRE EĞİTİMLERİ…

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim alanında yaptığı çalışmalara yıl içinde özellikle anaokulu ve ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencileri de dahil ederek, küçük yaşta çevre sevgisinin kazanılması konusunda da bir bilinç oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Ankara İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Çevre Eğitim Projesi” kapsamında son iki yılda 45 okula “Çevre Eğitimi” verdiklerini, çevre eğitimi uygulamasının sürdürüleceğini ifade eden Başkan Gökçek, şöyle dedi:

“Projenin uygulama aşamalarında hem öğrencilerin kendi okullarında hem de Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için hazırladığı ‘Dört Mevsim Çevre Parkı’ndaki uygulama sınıfında, uzman personel eşliğinde çocuklarla fidanlar dikerek, fidanlara ilk can suyunu vererek, çiçekler ve toprak cinsleri konularında onları bilgilendirerek, çevre bilinci kazandırmayı hedefliyoruz.”

BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME ÇEVRE DESTEĞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME ÇEVRE DESTEĞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME ÇEVRE DESTEĞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME ÇEVRE DESTEĞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME ÇEVRE DESTEĞİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİME ÇEVRE DESTEĞİ