Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Dev Kültürel Adım…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KURULAN “ANKARA KENT ARAŞTIRMALARI MERKEZİ” İLE BAŞKENT’İN ULUSAL VE ULUSLAR ARASI TANITIMINA KATKI SAĞLANACAK -BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRE BAŞKANI AHMET RECEP TEKCAN, “ÇALIŞMALARINA BAŞLANILAN MERKEZDE KISA SÜRE İÇİNDE 1 MİLYON NEGATİF ANKARA FOTOĞRAFI, 4 BİN TARİHİ ANKARA FOTOĞRAFI İLE ÇEŞİTLİ KİŞİ VE KURUMLARDAN ALINAN KİTAPLAR BİR ARAYA GETİRİLDİ”

06 Şubat 2012 Pazartesi 09:19
Büyükşehir’den Dev Kültürel Adım…

kulturel_adim_400_2_06022012.jpg

Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına katkı sağlayacak "Ankara Araştırmaları Merkezi"ni faaliyete geçirdi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarına başlayan merkez, Başkent’in adeta kültürel hafızası olacak.
Araştırmalar Merkezi ile Ankara’nın geçmişi ile geleceği arasında çok önemli bir köprü kurulacağını kaydeden Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, "Görsel ve yazılı belgelerle Başkent’in tarihine ışık tutulurken, oluşturulacak arşiv ve basılacak kitaplarla da araştırmacılar ve meraklıları için bulunmaz bir kaynak sağlanmış olacak" dedi.
"Ankara Kent Araştırmaları Merkezi"nin adeta Başkent'in bir kültürel hafızası olacağını vurgulayan Daire Başkanı Tekcan, kısa süre önce faaliyete geçen merkezde ilk etapta 1milyon negatif Ankara fotoğrafı, 4 bin tarihi Ankara fotoğrafı ile çeşitli kişi ve kurumlardan alınan kitapların bir araya getirildiğini söyledi.

MARKA ŞEHİR ANKARA…
Ankara’nın marka şehir olabilmesi için Haziran 2011 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan “ Ankara Kent Araştırmaları Merkezi” nin ATO, ASO, Ankara Valiliği ve Ankara kalkınma Ajansı ile işbirliği yaparak çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Tekcan,  şu bilgileri verdi: 
“THY, Anadolu jet gibi kuruluşların da katkısıyla altyapı oluşturularak,  Ankara’yı tanıtacak reklam ve tanıtım yapılması sağlanacak. Bunların yanı sıra bünyesinde yer alacağı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı; resim ve fotoğraf arşivlemesi, yazılı ve görsel materyallerin derlenip toparlanması, gerekirse amaca uygun materyallerin satın alınması, bunlarla ilgili yazılı ve görsel medyayla işbirliği yapılması konularında merkeze öncülük yapacak. Daire Başkanlığı, Anadolu Jet’in uçuşlarında kullanılmak üzere Ankara’yı tanıtıcı broşür ve dergiler bastıracak, ayrıca bu tip broşürlerin otobüs ve tren gibi ulaşım araçlarına konulmasını sağlayacak.” 
Merkezle ilgili kararın Belediye Meclisi’nde alınmasından itibaren çalışmaların hızlı bir şekilde başladığının altını çizen Ahmet Recep Tekcan,  “Ankara turizminin geliştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalar kapsamında reklam ve tanıtımda kullanılabilecek CD, fotoğraf ve görsel materyal ile her türlü bilgiyi topluyoruz. Bu materyalleri, Ankara’nın tanıtımına katkı sunacak her türlü projeyi hazırlayacaklar ile üniversiteler, araştırmacılar başta olmak üzere isteyen her kişi kurum ve kuruluşa ücretsiz olarak vereceğiz” dedi.
Tekcan ayrıca,  Merkez bünyesinde ihtisas kütüphanesi oluşturmayı planladıklarını belirterek,  diğer kütüphanelerle ortak bir bilgi havuzu oluşturacaklarını sözlerine ekledi.