Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir’den Anneler Günü Kutlaması…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE SOSYAL HİZMETLER EĞİTİM VE YARDIM VAKFI TARAFINDAN “ANNELER GÜNÜ” NEDENİYLE KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ -SOSYAL HİZMETLER EĞİTİM VE YARDIM VAKFI ONURSAL BAŞKANI NEVİN GÖKÇEK : “ANNELERİMİZİN KIYMETİNİ YAŞARKEN BİLELİM”

11 Mayıs 2012 Cuma 15:31
Büyükşehir’den Anneler Günü Kutlaması…

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Onursal Başkanlığını Nevin Gökçek’in yaptığı Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı tarafından “Anneler Günü” nedeniyle kutlama programı düzenlendi.
Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Nevin Gökçek ile Milletvekilleri Tülay Selamoğlu, Oya Eronat, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in eşi Nadide Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in eşi Hatice Görmez, vakıf üyeleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
Kocatepe Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte konuşan Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, “Bugün çok güzel bir amaç için bir aradayız. Güzel şeyler yapmak için çabalayan sarf eden anneler, bu yağmurda buraya koşarak geldiniz. Sizlere teşekkür ediyoruz. Çaresiz insanlarla, sıkıntısı olan ailelerle karşılaşıyoruz, imkansızlıklar içerisinde olan kardeşlerimizi, çocuklarımızı görüyoruz. Onlarla birlikte olmaktan, onlara bir adım yaklaşmaktan mutlu oluyoruz” dedi.Devletin, yardıma muhtaç olan ailelere desteğine de değinen Nevin Gökçek, artık ihtiyacı olan ailelere, kurumların büyük destek sağladığını anlattı.

-“ANNELERİN KIYMETİNİ BİLİN”-
 
 Nevin Gökçek, annelere teşekkür ederek, “Anneler Gününüzü kutluyorum. Biz analarımızın kıymetini kaybettikten sonra anlıyoruz. Ama sağken de o annelerimize değeri vermemiz gerekiyor. Ne demiş peygamberimiz; ‘Cennet annelerin ayakları altında.’ Bize hiç ama hiç karşılıksız bakan analarımıza sahip çıkmamız lazım. Eli öpülesi analar sadece ‘anacım’ demekle olmuyor. Onlar bizlere baktılar, şimdi artık bakım sırası bizlerde. Onlara da biz ‘öf demeden’ bakmalıyız” diye konuştu.
Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in eşi Hatice Görmez ise Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Böylesine anlamlı ve güzel bir programı organize eden başta toplumun ihtiyacı olduğu her alanda hizmete koşan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek beyefendiye teşekkürlerimizi sunuyorum. Aynı zamanda hem başkanımızın yanında hem de pek çok alanda çok güzel hizmetlere imza atan Nevin Gökçek hanımefendiye de yaptığı her güzel hizmet için Allah razı olsun diyorum, teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
Konuşmalardan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çocuk kulübü üyeleri ve kreşlerden çocukların katıldığı şiir, türkü, tiyatro ve ront gösterileri yapılarak Anneler Günü kutlandı.
Nevin Gökçek, çocuklar ve annelerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.