Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar Haftasını Kutluyor…

-Büyükşehir Belediyesi Eryaman Aile Yaşam Merkezi’nde Düzenlenen Programda Yaşlılar Gönlünce Eğlendi

22 Mart 2011 Salı 08:15
Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar Haftasını Kutluyor…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 18 – 24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle düzenlediği müzikli eğlence programında yaşlılar gönüllerince eğlendiler. Eryaman Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen, Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar Hizmet merkezi üyesi yüzlerce yaşlının katıldığı eğlence programı, şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı ile başladı.  
 Programın ilk bölümünde  şef Aslı Altuğ yönetiminde Eryaman Aile Yaşam Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu’nun değişik makamlardan sanat müziğinin sevilen eserlerinin yer aldığı bir dizi şarkıyı seslendirdi.  

2.jpg
Programın daha sonraki bölümünde, Eryaman Aile Yaşam Merkezi Yaşlılar Lokali Fasıl Grubu’nun Hüseyini peşrevi ile başlattığı müzik ziyafetinde Hüseyini makamının hüzün ve coşkuyu bir arada barındıran güzel duygulu parçaları programa katılan yaşlılardan büyük alkış aldı.
Eryaman Aile Yaşam Merkezi Yaşlılar Lokali Türk Halk Müziği
Korosu seslendirdiği türküler ile izleyenlerin kanını kaynattı. Arkadaşlarının seslendirdiği türkülere eşlik eden yaşlılar programı  neşe içinde sonlandırdılar. 
Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlılar için sürdürdüğü kültürel faaliyetlerin bir ürünü olarak ortaya çıkan program, tümüyle Büyükşehir Belediyesi Eryaman Aile Yaşam Merkezi üyelerinin uzun süredir devam eden çalışmalarının bir ürünü olarak ortaya güne ayrı bir anlam kattı.