Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Şampiyonu Güreşçileri Ankara’da…

Danimarka’nın Herning Kentinde Düzenlenen Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda 84 Kiloda Dünya Şampiyonluğunu Elde Eden Aski Spor Güreşçisi Nazmi Avluca Ve Dünya Üçüncüsü Olan Rıza Kayaalp, Yüzlerce Sporsever Ve Bu Gururu Birlikte Yaşamak İsteyen Vatandaşlar Tarafından Coşkuyla Karşılandı

29 Eylül 2009 Salı 03:51
Büyükşehir Belediyesi’nin Dünya Şampiyonu Güreşçileri Ankara’da…

1.gif

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Güreşçisi Nazmi Avluca, Danimarka’nın Herning kentinde düzenlenen Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda 84 kiloda dünya şampiyonluğunu elde etmesinin ardından Başkent’e döndü.
Esenboğa Havalimanı’nda toplanan yüzlerce vatandaş tarafından karşılanan Avluca ve yine ASKİ Spor güreşçileri bronz madalya sahibi Rıza Kayaalp ile milli takımda yer alan Abdullah Coşkun, buradan da özel olarak hazırlanan otobüsle şehir turu attılar. Esenboğa Protokol Yolu’ndan Kızılay’a kadar tüm yolu dolduran ve Türkiye’ye yaşatılan gurur için teşekkür eden on binlerce Ankaralının alkışları arasında gezen milli güreşçiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile de Kızılay Meydanı’nda buluşarak, kendilerine verdiği destek için teşekkür ettiler.
Danimarka'nın Herning kentinde yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda 2 altın ve 1 bronz madalya ile takım halinde dünya şampiyonu olan Grekoromen Güreş Milli Takımı’nı Esenboğa Havalimanı’nda Ankara Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam, Büyükşehir Belediyesi Kulüp Müdürü Nevzat Güler, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Genel Koordinatörü Orhan Şenli ve yüzlerce sporsever ile bu haklı gururu paylaşmak isteyen Başkentliler alkışlar, çiçekler ve sloganlarla karşıladı.
Milli güreşçilerin Türkiye’ye yaşattıkları bu gurur gecesi için kendilerine teşekkür eden yüzlerce vatandaşın doldurduğu araçlarla şehir turu atan şampiyonlar, Başkent’te kendilerine teşekkür eden on binlerce Ankaralıyı da selamlayarak, sevinçlerini paylaştılar.
 Bu şampiyonluğa elde etmeleri konusunda kendilerine maddi ve manevi desteğini sürekli sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini anlatan Dünya Şampiyonu Nazmi Avluca, “Melih Gökçek Başkanımızın bize verdiği destek ve imkanlar doğrultusunda, ASKİ Spor Kulübü üyesi olarak antrenörlerimiz ve kulübümüzle çok iyi çalıştık ve bu başarıyı elde ettik. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Orada Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Genç ve ASKİ Spor Güreş Kulübü Sorumlusu Fatih Uzun ile birlikte çok yoğun bir çalışma temposu içinde bu başarıyı elde ettik ve Ankara’ya dünya şampiyonluğunu getirdik” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara’nın her türlü sorunuyla ilgilenmesi ve yönetmesinin yanında spora da çok büyük bir destek verdiğini ifade eden Avluca, “Başkanımız futbol olsun, güreş olsun, birçok branşta spora destek veriyor. Maddi ve manevi tüm desteklerini sürdürüyor. Bize ise sadece çalışmak kalıyor ve biz de çalışarak bu başarıyı elde etmeye çalışıyoruz. Bu kupayı da kendisine armağan etmek üzere yanına gidiyorum şimdi” diye konuştu.
Yine takım halinde Dünya Şampiyonluğu’nun yanı sıra bronz madalya kazanan Rıza Kayaalp de kendilerine sunduğu imkanlardan dolayı Başkan Gökçek’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, çok büyük bir başarı elde ettiklerini söyledi. Kayaalp, “Bu çok büyük bir başarıdır. Birlikte çok güzel bir takım ruhu oluşturduk. Takımımız çok genç olmasına rağmen, tüm dünyaya meydan okuduk. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tabi öncelikle Türk sporuna destek veren Başkanımız Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da aynı başarıları tekrarlamak istiyoruz” diye konuştu.

-BAŞKAN GÖKÇEK: “BİZE GURUR VERDİLER”

Protokol yolunu dolduran on binlerce Ankaralının alkışları, tezahüratları ve konfetiler eşliğinde Güvenpark’ta kendilerini bekleyen Başkan Melih Gökçek ile de sarılan ve kupalarını gösteren milli güreşçiler, burada da bir sevgi ve gurur seliyle karşılandılar. Güreşçilere tek tek sarılan ve bu gururu yaşattıkları için teşekkür eden Başkan Gökçek, “Bizi çok iyi temsil ettiler. Gurur duyuyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. İnşallah bundan sonra dünya şampiyonluklarına devam edecekler. Ankara’dan böyle şampiyon çıkması bir Ankaralı olarak, Türkiye’den böyle şampiyon çıkması bir Türk olarak bize gurur verdi. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.