Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi’den Yaşlılara Özel İlgi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tarihin canlı tanıkları, geçmişi bugüne taşıyan yaşlılara yönelik verdiği hizmetlerle örnek olmayı sürdürüyor. 35 bin yaşlıya sağlıktan temizliğe, tatilden ulaşıma kadar onlarca değişik hizmeti ücretsiz olarak sunan Büyükşehir Belediyesi’nin, 1994 yılından bugüne kadar verdiği hizmetlerden faydalanan yaşlı sayısı ise 1 milyon 204 bin gibi rekor bir rakama ulaştı.

04 Eylül 2012 Salı 03:25
Büyükşehir Belediyesi’den Yaşlılara Özel İlgi…

- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 35 BİN YAŞLIYA SAĞLIKTAN TEMİZLİĞE, TATİLDEN ULAŞIMA KADAR PEK ÇOK ALANDA ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR
- SOSYAL PROJELERİYLE SAYISIZ ÖDÜL ALAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YAŞLILAR HİZMET MERKEZİ, LOKALLER VE BİLGİ ERİŞİM MERKEZİ GİBİ HİZMET ALANLARI DA YAŞLILARIN BULUŞMA NOKTASI OLMAYI SÜRDÜRÜYOR


yaslilara_hizmet_400_2.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, tarihin canlı tanıkları, geçmişi bugüne taşıyan yaşlılara yönelik verdiği hizmetlerle örnek olmayı sürdürüyor. 35 bin yaşlıya sağlıktan temizliğe, tatilden ulaşıma kadar onlarca değişik hizmeti ücretsiz olarak sunan Büyükşehir Belediyesi’nin, 1994 yılından bugüne kadar verdiği hizmetlerden faydalanan yaşlı sayısı ise 1 milyon 204 bin gibi rekor bir rakama ulaştı.
Yılların deneyimi, tecrübesi yüzlerindeki çizgilere yansıyan, bayramlarda elleri öpülüp, özel günlerde evlerin baş köşesinde oturan, hiç unutulmayan ve daima büyük olanlar… Yaşlı olmak bakıma muhtaç olmak değil, bakımı ve ilgiyi hak etmektir aslında… Büyükşehir Belediyesi de sadece belirli dönemlerde, günlerde değil yılın 365 günü yalnız bırakmadığı yaşlı vatandaşlarını gençleştirmek için onlarca değişik hizmetle, Ankara’da yaşlı olmanın farkını ortaya koyuyor.
Ev ortamında yaşlıyı desteklemek ve yaşlının toplumdan soyutlanmadan yaşamına devam etmesini sağlamak, günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, yalnız olmadıklarını onlara hissettirmek ve gösterilen ilgi, sevgi ve şefkatle yaşlıların onurlu bir yaşam sürmeleri amacıyla sabah akşam demeden Başkentli yaşlıların yanında olan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bu amacı taşıyan ilk ve tek yaşlı dostu kuruluş olarak hizmet veriyor.

35 BİN 463 YAŞLIYA GENÇLEŞTİREN HİZMET
Yaşlılara, çocuklara, gençlere, hanımlara ve engellilere yönelik uyguladığı 164 ayrı sosyal ve kültürel projeyle bu alanda zirvede olan Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerini bire bir gerçekleştiriyor.
Başkent’in değişik bölgelerinde oluşturulan merkezlerde veya yaşlıların bizzat kendi evlerinde birbirinden farklı onlarca hizmetle 35 bin 463 Ankaralı yaşlıya kendilerini özel hissettiren Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlı Hizmetleri ve Şefkat Evleri Şube Müdürlüğü kanalıyla sağladığı hizmetlerle yaşlı vatandaşların kendilerine verilen değeri anlamalarını sağlıyor.
Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da ikamet eden, eşiyle veya yalnız yaşayan, sosyal, kültürel, ekonomik yönden yoksunluk içinde bulunan, korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç 60 ve üzeri yaştaki vatandaşlara, rehberlik ve danışmanlık, psiko-sosyal destek, sağlık ve temizlik hizmetleri sunuyor. Yaşlıların ev veya yaşadıkları yerlerde bakım-onarım, boya-badana gibi işlerinde de yardımcı olan Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz otobüs kartı, öncelikli hizmet kartı, Akçay tatil kampı, kent gezileri, müzik, resim ve bilgisayar kursları, kutlama programları (yaşlılar haftası), piknik, gezi ve eğlence programları, okuma-yazma kursları gibi onlarca farklı konuda da ücretsiz hizmet veriyor.


YAŞLI DOSTU BÜYÜKŞEHİR
Yıllara meydan okuyan, deneyim ve tecrübeleriyle bugünleri aydınlatan yaşlıların vücut temizliği, yemek, her türlü ev içi 

yaslilara_hizmet_207.jpg

tamirat, acil yardım gibi hizmetlerini de gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, yaşlıların genç kalması için her türlü çalışmayı başarıyla yürütüyor.

Sağlık hizmeti için uzman doktor, hemşire ve bir psikolog ile yaşlıların kapısını çalan, onlara her türlü fiziksel ve ruhsal desteği veren Büyükşehir Belediyesi, yine evlere gönderdiği temizlik ve bakım-onarım personeliyle de tertemiz ve hiçbir eksiği kalmayan bir y
uva için çalışıyorlar.
5 Eylül 1994 tarihinde kurulan ve Türkiye’de bu amacı taşıyan ilk ve tek kuruluş olan Yaşlılar Hizmet Merkezi, yaşlıların ev ortamında desteklenmesi ve toplumdan soyutlanmadan yaşamlarını sürdürmeleri için faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda verilen hizmetlerden bugüne kadar 1 milyon 204 bin 282 yaşlının faydalanırken, en çok ilgi gören hizmet ise 782 bin 988 ile ücretsiz otobüs kartı oldu.
Yaşlılar Hizmet Merkezi’ne vatandaşlar, şahsen veya birinci dereceden akrabaları aracılığıyla kimlik fotokopileri ile “Bardacık Sokak No: 21 Kü


YAŞLILARIN LOKALİNDE EĞLENCE VE EĞİTİM BİRARADA
 çükesat” adresinden başvuruda bulunabiliyorlar. Merkezin telefon numarası ise “419 03 03-419 80 24 veya 417 06 06”.

Ankara’da yaşlı olmanın farkıyla, Başkent’in geçmişten bugüne ayakta kalan örnek insanları yaşlıların, Türk Sanat Müziği, pop müzij ve nostaljik müzik branşlarında kursları ve koroları bulunan, bilgisayardan satranca, diksiyondan şiire okuma-yazmaya kadar birçok kursu bulunan yaşlı lokallerine üye sayıları şöyle:
Eryaman Aile Yaşam Merkezi Yaşlılar Lokali:
Ayaş Yolu üzeri 20. kilometrede yer alan lokalin üye sayısı 31 bin 631. Tel: 279 00 00
Planet Aile Yaşam Merkezi Yaşlılar Lokali:
Elvankent Atakent Mahallesi Atatürk Caddesi 553. Sokak’ta 3 bin 152 üyeye hizmet veren merkez, bölgedeki yaşlı vatandaşların ikinci adresi. Tel: 260 44 11
Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Yaşlılar Lokali:
Yunus Emre Caddesi Alaaddin Keykubat Sokak’ta bulunan merkezin üye sayısı ise 700. Tel: 527 45 45

YAŞLILARIN BİLGİ YUVASI
Yaşlıların boş zamanlarını değerlendirmeleri amacıyla kitap, dergi, fotoğraf, video-kaset, ses kaseti, film, CD, CD-Rom, VCD, DVD gibi bilgi kaynaklarına hem internet üzerinden, hem de yerinde ulaşmalarını sağlamak amacıyla hizmete açılan Yaşlı Bilgi Erişim Merkezi’nde bilgisayar eğitim, photoshop ve Powerpoint kursu gibi eğitimler de veriliyor. Merkeze üye olmak isteyen yaşlı vatandaşlar, Emeklilik Belgesi, Adli Sicil kaydı, İkametgah Belgesi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve 2 Adet fotoğrafla Aziziye mah. Cinnah Cad. Kırkpınar altgeçidinden başvuruda bulunabiliyorlar. Merkezin telefon numarası ise 440 52 18.