Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK KULÜPLERİ…

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulüpleri, minik üyelerinin örgün eğitimine destek verirken bir yandan da sosyal ve kültürel alanlardaki pratik uygulamalarla öğrenim sürecini destekliyor.

28 Eylül 2012 Cuma 14:49
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK KULÜPLERİ…

- MİNİK ELLER TURŞUYA TAT VERDİ…
- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KEÇİÖREN ÇOCUK KULÜBÜ ÜYELERİ, EĞİTMENLERİNDEN GELENEKSEL KIŞ HAZIRLIKLARI HAKKINDA BİLGİ ALARAK, HEP BİR ELDEN TURŞU KURMAYI ÖĞRENDİ

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulüpleri, minik üyelerinin örgün eğitimine destek verirken bir yandan da sosyal ve kültürel cocuk_400_28092012.jpgalanlardaki pratik uygulamalarla öğrenim sürecini destekliyor.

Osmanlı İş Merkezi’nde 2006 yılında faaliyete geçen Keçiören Çocuk Kulübü de güvenli bir çatı altında çocukların buluşma adresi olarak, çalışmalarını sürdürüyor.
2012-2013 eğitim öğretim yılına da büyük bir heyecanla başlayan Keçiören Çocuk Kulübü, yetenek geliştirici faaliyetlerin yanı sıra ilköğretim öğrencilerine destek kursları açarken, okul öncesi faaliyet gruplarını da belirli zamanlarda konuk ediyor. Çeşit çeşit etkinliklerle minik üyelerinin hayatlarına yeni pencereler açan eğitmenler, kültürel etkinliklere de ağırlık veriyor.
Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Keçiören Çocuk Kulübü faaliyet sınıfı, evde yaşanan kış hazırlıklarından etkilenen minik öğrencilerinin merakını gidererek, turşu kurmayı öğretti.
Turşunun nasıl yapıldığını merak eden minik üyeler, eğitmenleri ile birlikte önce markete giderek turşu malzemesi satın aldılar. Daha sonra sınıflarına gelerek malzemeleri birlikte yıkadılar. Eğitmenleri de meraklı miniklere turşunun nasıl kurulması gerektiği konusunda bilgi verdi. Ardından malzemeleri bir araya getirerek, turşuyu tamamlayan minik eller, meraklarını gidermenin keyfini yaşadılar. Minikler üyeler, sınıflarının baş köşesine koydukları ve kendi elleriyle tat verdikleri turşunun tadına bakmak için heyecanla gün saymaya başladılar.