Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BÜYÜK ANKARA-MOSKOVA SİRKİ’NDEN ÜNİVERSİTELERE ÖZEL GÖSTERİ…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilerek, her yıl belirli süreler içinde Başkentlilere gösteriler sunan Büyük Ankara- Moskova Sirki her kesimden konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

08 Aralık 2012 Cumartesi 00:00
BÜYÜK ANKARA-MOSKOVA SİRKİ’NDEN ÜNİVERSİTELERE  ÖZEL GÖSTERİ…

-ANKARA’DA 1,5 AYDIR GÖSTERİLERİNİ SÜRDÜRMEKTE OLAN BÜYÜK ANKARA-MOSKOVA SİRKİ ÜNİVERSİTELER İÇİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÖZEL GÖSTERİLERİ BU KEZ GAZİ ÜNİVERSİTESİ İÇİN YAPTI


DNR_45070.jpgASKİ Kapalı Spor Salonu’nda 1.5 aydır gösterilerini sürdüren Büyük Ankara-Moskova Sirki üniversiteler için gerçekleştirdiği özel gösterileri kapsamında Gazi Üniversitesi’ni ağırladı.
Gösteriyi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ile Sosyal ve Kültür İşleri Daire Başkanı Selma Okuroğlu ev sahipliğinde, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, öğretim üyeleri, öğrenciler, çalışanlar ve aileleri her birlikte izlediler.
Büyük Ankara- Moskova Sirki’nde konuklarına hoş geldiniz diyerek bir konuşma yapan Ali İhsan Ölmez, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 yıldır Büyük Ankara Sirki’nin Başkentlilerin hizmetine sunulduğunu belirterek, “Moskova Devlet Sirkiyle birlikte bu çalışmaları yürütüyoruz. Ankara’da gösteriler yapmak üzere gelen sanatçılar dünyanın en iyi gösteri sanatçılarıdır” dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen ücretsiz olarak
Başkentlilerle buluşturulan Sirk gösterilerinin dünyada 45 ile 50 avro arasında seyredebildiğine dikkat çeken Ölmez şunları söyledi:
“Bizim belediyecilik anlayışımızda kentte yaşayan insanlara sosyal ve kültürel projelerle yanlarında olmalıyız. 5 bin 300 koltuk kapasiteli bu salonumuz hafta sonları 10 bin kişiye yakın vatandaş geliyor. Gösterilerimiz bu şekilde yapıyoruz. Halkın bir dakika bile gülmesine aracı olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Değerli sanatçılarımıza ve yine yıllardır birçok ortak projeyi birlikte yürüttüğümüz değerli Gazi Üniversitesi Rektörü ve hocalarına teşekkür ederim”
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, ise yaptığı konuşmada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in her konuda kendilerine destek olduğunu belirterek, en son olarak da Gazi Üniversitesi önünde bir inşaat yapıldığını, bunun içinde Başkan Gökçek’in kendilerine büyük katkı sağladığını söyledi.
Başkan Gökçek’e desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileterek konuşmasını sürdüren Rektör Büyükberber, “Bu gibi sosyal etkinlikler aidiyet duygusunun geliştirilmesi için oldukça önemlidir. Bu nedenle sirk için teşekkür ederim. Gazili olmayı bir ayrıcalık haline getireceğiz. İnşallah 3 gün bu gösterilerde beraber olacağız. Bende de ilk defa sirk izleyeceğim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Büyük Ankara-Moskova Sirki’nin birbirinden ilginç, birbirinden etkileyici gösterilerini izleyen Gazililer, beğenilerini sanatçıları ve sevimli sirk hayvanlarını uzun uzun alkışlayarak gösterdiler.
Gecenin anısına daha sonra katılımcılara çiçek ve plaket verildi.