Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

“Bir Adam Yaratmak” Oyununa Yoğun İstek…

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKENT TİYATROLARI, NECİP FAZIL’IN UNUTULMAZ ESERİ “BİR ADAM YARATMAK”ADLI OYUNU İSTEK ÜZERİNE 3 KEZ DAHA SAHNELEYECEK

25 Mayıs 2012 Cuma 13:37
“Bir Adam Yaratmak” Oyununa Yoğun İstek…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, Necip Fazıl Kısakürek’in unutulmaz eseri “Bir Adam Yaratmak” adlı oyunu, yoğun istek üzerine 3 kez daha sahneleyecek. 
Başkent Tiyatroları tarafından sahnelenen ve en uzun süre oynanan eser, 2012 sezonuna veda ediyor. Eser, yoğun istek üzerine Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde 26, 27 ve 29 Mayıs günlerinde tiyatro severlerle son kez buluşacak. 

tiyatro_400_2.jpg

Necip Fazıl Kısakürek’in eserlerini başarıyla sahneleyen Başkent Tiyatroları; “Siyah Pelerinli Adam”, “Tohum” ve “Bir Adam Yaratmak” adlı eserlerini dönüşümlü olarak tiyatro seyircisiyle 16 yıldır buluşturuyor.  Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler,  yoğun ilgi gören eserlerin birini her yıl muhakkak oynadıklarını ifade ederek, “Bir Adam Yaratmak”ın söze dayalı bir oyun olduğunu kaydetti. Oyunun ana fikrinin kelimelerde saklı olduğunu ifade eden İkiler, “Bir Adam Yaratmak, çok farklı bir oyun. Söze dayalı bir oyun olduğu için seyirci başlarda sıkılabiliyor. Ama sözler de saklı olan derin anlamları keşfedince oyundan daha ayrı bir tat alıyor. Bu oyunu 5 kez seyreden seyirciler var. Halktan çok yoğun ilgi gören bir oyun. Tiyatro sezonunun kapanışını da bu güzel eserle yapacağız” diye konuştu.
Hiç bir kelimenin değiştirilmediğini orijinal metne aynen sadık kaldıklarını söyleyen İkiler, metinde kısaltma yapılması durumunda anlamın kaybolduğunu kaydetti.
Bir Adam Yaratmak adlı oyun 26, 27 ve 29 Mayıs günlerinde tiyatro severlere son kez sahnelenecek.