"BELTEK'TE ÖĞRENMENİN YAŞI YOK"

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi’nin işbirliğinde 1999 yılında başlatılan Teknik Eğitim Kursu (BELTEK), büyük ilgi görüyor. Kurslardan 15 yılda 130 bin kişi yararlandı.

07 Mayıs 2014 Çarşamba 10:21
"BELTEK'TE ÖĞRENMENİN YAŞI YOK"

- ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NİN İŞBİRLİĞİNDE 1999 YILINDA BAŞLATILAN TEKNİK EĞİTİM KURSU (BELTEK), BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

-BAŞKAN GÖKÇEK: “ÜNİVERSİTE İLE BELEDİYE İŞBİRLİĞİNİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ OLAN KURSLARDA 15 YILDA 130 BİN KİŞİ EĞİTİM GÖRDÜ”

Ekonominin ihtiyacı olan nitelikli işgücü açığını kapatan BELTEK KURSLARI, hem meslek sahibi yapıyor hem de her yaştan insanın kişisel gelişimine büyük katkı sağlıyor.

-BAŞKAN GÖKÇEK: “ÖRNEK BİR İŞBİRLİĞİ”

BELTEK'in, üniversite ve belediye işbirliğinin güzel bir örneği olduğunu, dünyada eşi benzerinin bulunmadığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, proje ile binlerce gencin iş sahibi olabilme imkanı elde ettiğini söyledi.

Her sene kurslardan ortalama 8 bin kişinin mezun olduğunu, binlerce lira değerindeki kursların ücretsiz verildiğini anlatan Başkan Gökçek, “BELTEK kursunu başarıyla bitirenlere 3 büyük kurumun, Büyükşehir Belediyesi, Gazi Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın imzasının bulunduğu bir sertifika veriliyor. BELTEK gerek uzman eğitim kadrosu, gerek yılların getirdiği başarı ile artık büyük bir marka oldu. Kurslarımızdan bugüne kadar yaklaşık 130 bin kişi eğitim gördü” dedi.

-“BELTEK’LERLE ÖĞRENMENİN YAŞI YOK”

Üniversite mezunlarına uzmanlık, ilköğretim ve lise mezunlarına meslek edinme ile beceri kazandırmaya yönelik eğitim beltek-2.jpgveren BELTEK, Türkiye’ye “Hayat boyu öğrenmeyi destekleyen” en güçlü, kurumsal ve geniş yapısıyla örnek olmaya devam ediyor.

BELTEK kurslarının Proje Yönetici Yardımcısı Prof. Dr. Adem Kurt, kurslara büyük ilgi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“BELTEK kurslarına ilgi büyük. Vatandaşlarımız kontenjanı dolan kursları üç ay beklemektense diğer branşlara yönelmeyi tercih ediyor. Kurslarımız 2 ve 3 aylık dönemler halinde yapılıyor. İki aylık kurslarımızda 72 saat, üç aylıklarda ise 108 saat ders veriliyor. Toplamda yıl içinde üç aylık dört, iki aylıklarda ise beş dönem kurs açılıyor.”

BELTEK Genel Koordinatörü  Prof. Dr. Serdar Yücesu da kurslara yurtdışından da büyük ilgi gösterildiğini, yurtdışındaki Türk vatandaşlarının kendilerine mail yoluyla ulaştıklarını ve “Biz BELTEK kurslarından nasıl yararlanabiliriz?” diye sorduklarını söyledi. Prof. Yücesu, kurslara Ankara’daki yabancı ülke mensuplarının da katıldıklarını kaydetti.

-OTOMOTİV’E İLGİ BÜYÜK

Bir önceki dönemde açılan otomotiv kurslarının büyük ilgi gördüğünü ve yeni dönemde de devam edeceğini kaydeden Prof. Dr. Yücesu, “Otomotiv Elektrik ve Elektroniği ile Temel Motorculuk ve Motor Ayarları kurslarımız, piyasanın ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte eleman yetiştiriyor” dedi.

-4 KAMPÜS’TE EĞİTİM

160 farklı branştaki kurslar, Gazi Üniversitesi’nde 4 kampüste gerçekleştiriliyor. Kurslar, Merkez Beşevler kampüsünde, İletişim Fakültesi’nde, OSTİM Meslek Yüksek Okulu’nda ve Çubuk Meslek Yüksek Okulu’nda yapılıyor. Atölyeler gündüz öğrencilere akşam da kursiyerlere açık.

BELTEK’te; “Bilişim Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Elektrik, Elektronik Teknolojileri, Matbaa Teknolojileri, İnşaat Teknolojileri, Ağaç İşleri Teknolojileri, Metal Teknolojileri, Makine (İmalat-Otomotiv-Tesisat ve İklimlendirme-Tasarım) Teknolojileri” gibi meslek kazandıran kursların yanı sıra “Kişisel Gelişim Kursları”, “Sağlık Kursları” ve “Anne Üniversitesi” başlıklı bölümlerde de kişilerin hayata güvenle tutunmalarını sağlayacak birbirinden farklı kurslar da yer alıyor.

BELTEK’in sayısız olanağından faydalanmak isteyen Başkentliler, “kurs içerikleri, kayıtlar ve başvuru koşulları” ile ilgili “http://beltek.gazi.edu.tr” internet adresinden ve “213 15 84 - 202 34 67 - 202 34 68” nolu telefonlardan bilgi edinebilir.