Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Beltek’te Öğrenmenin Yaşı Yok

- Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi İşbirliği İle 11 Yıldır Yürütülen Teknik Eğitim Kursları, Her Yaştan Her Meslekten Başkentli Tarafından Büyük İlgi Görüyor - Teknolojik Gelişmeler, Kursiyerlerin Talep ve İhtiyaçları Doğrultusunda Sürekli Kendini Yenileyen Beltek, Hem Mesleki İlerlemeye Hem de Hobi Geliştirmeye Büyük Destek Veriyor - Başkan Gökçek: “İddia Ediyorum, Beltek’in Bir Örneği Dünyada Yok” “Kurslarımızın İlkokul, Ortaokul ve Lise Mezunları İçin Açılması Düşünülürken Şu Anda Katılanların Ekseriyeti Üniversite Mezunu.”

22 Şubat 2011 Salı 12:11
Beltek’te Öğrenmenin Yaşı Yok

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliğinde sürdürülen ve birçok genci meslek sahibi yapan Teknik Eğitim Kursları’nda (BELTEK) öğrenmenin yaşı, mesleği, cinsiyeti yok. Mühendisinden emeklisine, doktorundan öğrencisine, gencinden yaşlısına binlerce Başkentli, BELTEK’te, çağın gereklilikleri, hobileri, ilgi alanları veya sektörün ihtiyaçlarına göre sürekli kendini yeniliyor, geliştiriyor. Kursiyerlerin talepleri ve istihdam açıklarına göre eğitim programı sürekli güncellenen BELTEK, mezunlarının zaman içerisinde oluşan ihtiyaçlarına da yeni işbirliği protokolleri ile yanıt veriyor.
Gücüne güç katarak 2011 yılına başlangıç yapan BELTEK, önce İŞKUR ile ortaklık yaparak, başarılı mezunların OSTİM İstihdam Ofisi’nin kurulmasını sağladı.  Ofis, BELTEK mezunlarına istihdam kolaylığı sağlayarak, sektörün kalifiye eleman ihtiyacını gidermek için çalışmalara başladı. Eleman açığı olan sektörlere yönelik kurs açılmasına aracılık etmek için de faaliyetlerini sürdüren ofis büyük ilgi görürken, BELTEK mezunları için sevindirici gelişmelere bir yenisi daha eklendi.
Milli Eğitim Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü ile imzalanan “Mesleki, Teknik, Sosyal ve Kültürel Amaçlı Kurslar Düzenlenmesine İlişkin Protokol” BELTEK sertifikalarının gücünü artırdı, kamu ve özel sektörde, resmi işlemlerde geçerliliğini sağladı.

2.jpg
Bu gelişme ile eğitim programlarını başarı ile tamamlayanlar, 2011 yılı itibariyle, MEB, Gazi Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin imzaları bulunan “Kurs Bitirme Belgesi” alacak. Mezunlar, kamuda daha kolay yükselecek, İŞKUR aracılığı ile daha hızlı iş bulabilecek. Kursiyerler, Bakanlığa bağlı özel ve resmi yaygın eğitim kurumlarınca uygulanan Modüler Kurs programlarından da yararlanabilecek.

- BELTEK GÜÇLENİYOR

3.jpg
BELTEK’in, üniversite ve belediye işbirliği açısından dünyada eşinin bulunmadığını kaydeden Başkan Gökçek, binlerce gence iş kapısı açıldığını, Gazi Üniversitesi gibi köklü bir üniversitenin kapılarının her yaş ve meslek grubundan insana açıldığını söyledi. Kursların sürekli kendini yenilediğini ve çağın ihtiyaçlarını karşıladığını dile getiren Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih  Gökçek, şöyle konuştu:
“Bizim kurslarımızın ilkokul, ortaokul ve lise mezunları için açılması düşünülürken şu anda katılanların ekseriyeti üniversite mezunu. İçlerinde doktora yapanlar bile var. Mühendislik okumuş, halkla ilişkiler dersine geliyor. Doktor olmuş, maket gemi yapmak istiyor, geliyor. Kurslarımızdaoldukça renkli bir dünya var. Bu da işin kalitesini çok net olarak gösterirken iyi bir iş yaptığımızı da ortaya koyuyor.”
Yeni anlaşmalar, protokoller ve işbirlikleri ile başarılı mezunlar için istihdam olanağının sürekli arttığını kaydeden Başkan Gökçek, Gazi Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR’un destekleri ile ihtiyaca göre kendini yenileyen eğitim programının 2011’de daha da güçlendiğini kaydetti.

- 94 BİN 395 MEZUNU VAR
Belediye Teknik Eğitim Kursları’nın (BELTEK), eğitim vermeye başladığı günden bu yana binlerce kişiye iş fırsatı yarattığını vurgulayan BELTEK Genel Koordinatörü Oğuz Poyrazoğlu ise şu bilgileri verdi:
“Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Fikir Babası” olduğu ve 1999 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği kurslardan 11 yılda 94 bin 395 kişi yararlandı. Halen 2 bin 142 kursiyer, 9 farklı bölümde, iki aylık programın 57. dönemine, 3 aylık programın 35. dönemine devam ediyor. Yoğun ilgi gören kurslarımıza kayıt yaptırmak isteyenler,  Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi B Blok’a doğrudan başvurabildikleri gibi 202 34 71-78 numaralı telefonlarla da işlemlerini yaptırabiliyor, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin http://www.ankara.bel.tr/ web adresinin yanı sıra Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’nün http://www.beltek.gazi.edu.tr/ web adresinden bilgi alabiliyorlar.”
BELTEK Sertifika Eğitim Programları kapsamında 2 ve 3 aylık kursların bir sonraki dönemi 11 Nisan’da başlayacak.