Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Beltek’te Kayıtlar Başladı…

-Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi’ nin işbirliğinde sürdürülen belediye teknik eğitim kursları’ nın yeni dönemi 3 Ekim’de başlayacak -Kent halkını bilgi ve beceri sahibi yapmak amacıyla düzenlenen ve 10 ana bölüm ile 141 farklı branşta hizmet veren Beltek kurslarından 12 yılda yaklaşık 100 bin kişi yararlandı

16 Eylül 2011 Cuma 10:42
Beltek’te Kayıtlar Başladı…

1.JPG

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi’nin işbirliğinde düzenlenen ve birçok kişiyi meslek sahibi yapan Teknik Eğitim Kursları’na (BELTEK), kayıtlar başladı. Kursiyerler, 29 Eylül 2011 Perşembe gününe kadar kayıtlarını yaptırabilecekler.

2.jpg
Kent halkını bilgi ve beceri sahibi yapmak, kentsel bütünleşmeyi sağlamak, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaç duyduğu kent ve meslek standartlarına uygun insan gücü yetiştirmek amacıyla düzenlenen BELTEK kurslarından, 12 yılda yaklaşık 100 bin kişi eğitim aldı. 
 “Öğrenmenin yaşı, mesleği, cinsiyeti yok” düşüncesiyle, mühendisinden emeklisine, doktorundan öğrencisine, gencinden yaşlısına binlerce Başkentli vatandaş, BELTEK’te, çağın gereklilikleri, hobileri, ilgi alanları veya sektörün ihtiyaçlarına göre sürekli kendini yenileyerek geliştiriyor.
1999 yılından bu yana Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Gazi Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği, 17 yaşını tamamlamış herkesin katılabildiği kurslarda bir yıl boyunca yaklaşık 10 bin kişi eğitim alıyor. 

-YENİ DÖNEM 3 EKİM’DE…

3.jpg
Halen 10 ana bölümden ve 141 farklı branşta hizmet veren BELTEK kursları, iki ve 3 aylık programlar şeklinde düzenleniyor. Yeni dönemde Bilişim Teknolojileri, Elektronik, Elektrik, Makina, Matbaa, Mesleki Eğitim, Metal-Model-Döküm, Mobilya Dekorasyon, Yapı ve Genel Kurslar bölümlerine katılmak isteyen kursiyerler, internetteki  http://www.beltek.gazi.edu.tr/  web adresinden ön kayıt yaptıracaklar. İlgiller istenilen belgelerle daha sonra Gazi Üniversitesi Rektörlük Kampusü’ne başvuracaklar.  
BELTEK Sertifika Eğitim Programları kapsamında 2 ve 3 aylık kursların yeni dönemi 3 Ekim 2011’de başlayacak. Mesleki, teknik, sosyal ve kültürel amaçlı Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika eğitim programlarına katılmak isteyen kursiyerlerin 29 Eylül 2011 Perşembe gününe kadar kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.
Ayrıca 202 34 71-78 numaralı telefonlardan ve web adresinden de bilgi alınabilecek.