Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Beltek Mezunları Artık Meb Onaylı Sertifika Alacak…

- Büyükşehir Belediyesi’nin 1999 Yılından Bu Yana Sürdürdüğü Teknik Eğitim Kursları’ndan (Beltek) Başarıyla Mezun Olan Kursiyerlere Verilen Sertifika Artık Meb Onaylı Olacak - Büyükşehir Belediyesi, Gazi Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü, “Mesleki, Teknik, Sosyal ve Kültürel Amaçlı Kurslar Düzenlenmesi”ne Dair İşbirliği Protokolü (2 Kasım Perşembe) İmzalanacak

01 Aralık 2010 Çarşamba 05:06
Beltek Mezunları Artık Meb Onaylı Sertifika Alacak…

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliğinde 1999 yılından bu yana sürdürülen ve birçok genci meslek sahibi yapan Teknik Eğitim Kursları (BELTEK) yeni bir protokol ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika verecek. Sertifika, kursiyerlerin kamuda kariyer değişimine ve İŞKUR aracılığı ile istihdamına kolaylık getirecek.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ve MEB Ankara İl Müdürlüğü arasında hazırlanan “Mesleki, Teknik, Sosyal ve Kültürel Amaçlı Kurslar Düzenlenmesine İlişkin Protokol” yarın (2 Kasım Perşembe) saat 11.30’da Gazi Üniversitesi Senatosu toplantı salonunda imzalanacak. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan katılacak.
- İSTİHDAMI KOLAYLAŞTIRACAK
Bu işbirliği ile BELTEK Sertifika Eğitim Programları’ndan başarı ile mezun olmuş kursiyerlerin kamuda kariyer değişimine ve İŞKUR aracılığı ile istihdamına kolaylık getirilecek. Sektörün talep ve ihtiyacına göre sektörel düzeyde verimliliği ve etkinliği artırmak için sürekli güncellenecek BELTEK sertifika eğitim programlarını başarı ile tamamlayanlara protokolü imzalayan 3 kurumun imzası bulunan “Kurs Bitirme Belgesi” verilecek. Kurslara katılanlar Bakanlığa bağlı özel ve resmi yaygın eğitim kurumlarınca uygulanan Modüler Kurs programlarından da yararlanabileceği gibi uzman kişilerle birlikte oluşturulacak komisyonun hazırlayacağı programlar da MEB onayı ile uygulamaya konulacak.
- 90 BİNE YAKIN MEZUNU VAR
Belediye Teknik Eğitim Kursları (BELTEK), eğitim vermeye başladığı günden bu yana binlerce kişiye iş fırsatı yarattı. Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği kurslardan 11 yılda 89 bin 586 kişi yararlandı. Bu öğrencilerin yüzde 60’ını ise dikkat çekici bir şekilde üniversite mezunları oluşturdu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Fikir Babası” olduğu ve 1999 yılından bu yana üniversite bünyesinde faaliyetini sürdüren proje, 9 ana bölüm ve 75 branşta gerçekleştiriliyor. Bir işte çalışan ve mesleğinde uzmanlaşmak ya da kariyer yapmak isteyenlerle, aldığı eğitimin niteliğini arttırmak veya kalifiye eleman statüsü kazanmak isteyen Başkentliler’in başvurduğu Belediye Teknik Eğitim Kursları 2’şer ve 3’er aylık dönemler halinde veriliyor. Kurslarda en çok ilgiyi Bilgisayar İşletmenliği bölümü görürken, onu Web sayfa tasarımı, kent sistemleri, bilgisayar destekli tasarım, güzel konuşma sanatı ve halkla ilişkiler gibi kurslar takip ediyor.
Yoğun ilgi gören kurslara kayıt yaptırmak isteyenler, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi G Blok’a doğrudan başvurabildikleri gibi 202 34 71-78 numaralı telefonlarla da işlemlerini yaptırabiliyor, Büyükşehir Belediyesi’nin http://www.ankara.bel.tr web adresinin yanı sıra Gazi Üniversitesi Rektörlüğü’nün http://www.beltek.gazi.edu.tr web adresinden bilgi alabiliyorlar.


- Beltek Sertifikalarına Meb Onayı Kazandıran Protokol
(2 Aralık-Perşembe) İmzalanacak…


Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ve MEB Ankara İl Müdürlüğü arasında hazırlanan “Mesleki, Teknik, Sosyal ve Kültürel Amaçlı Kurslar Düzenlenmesine İlişkin Protokol” (2 Aralık Perşembe) saat 11.30’da Gazi Üniversitesi Senatosu toplantı salonunda imzalanacak.
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan katılacak.


Tarih: 2 Aralık 2010 Perşembe
Saat: 11.30
Yer:   Gazi Üniversitesi Senatosu Toplantı Salonu