Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BELTEK KAPILARINI YENİ DÖNEME AÇTI…

- Ankara büyükşehir belediyesi ile Gazi Üniversitesi’nin işbirliği ile tam 14 yıldır yürütülen belediye teknik eğitim kursları (beltek) yeni döneme başladı - Meslek öğrenmek, boş vakitlerini değerlendirmek ya da kariyerinde ilerlemek isteyenlere kapılarını açan beltek’e, 2013 yılının ilk döneminde 10 ana bölümde 139 branşta 2 bin 580 öğrenci kayıt oldu

08 Ocak 2013 Salı 00:00
BELTEK KAPILARINI YENİ DÖNEME AÇTI…

- Ankara büyükşehir belediyesi ile Gazi Üniversitesi’nin işbirliği ile tam 14 yıldır yürütülen belediye teknik eğitim kursları (beltek) yeni döneme başladı

- Meslek öğrenmek, boş vakitlerini değerlendirmek ya da kariyerinde ilerlemek isteyenlere kapılarını açan beltek’e, 2013 yılının ilk döneminde 10 ana bölümde 139 branşta 2 bin 580 öğrenci kayıt oldu

Öyle başarılı bir okul ki; tüm Türkiye’ye örnek olarak başladığı yolda 14 yıldır bir yerel yönetim ile bir üniversite tarafından uyum içinde yönetiliyor… Öyle kucaklayıcı bir okul ki; her yıl farklı yaşlardan, farklı mesleklerden, farklı görüşlerden binlerce insana ulaşıyor… Öyle kapsamlı bir okul ki; hem meslek öğrenmek isteyenlere kapılarını açıyor hem boş vakitlerini değerlendirmek isteyenleri ağırlıyor hem kariyerinde ilerlemek isteyenlere güç veriyor. Öyle kapasiteli bir okul ki; spiker de yetiştiriyor, doğalgaz tesisatçısı da anket hazırlamayı da öğretiyor müzik aleti yapımını da elektrikli cihazların onarımını da anlatıyor bilgisayarla mimari çizimi de… Öyle teşvik edici bir yöntem uyguluyor ki; başarılı olanlara bir de İngilizce öğretiyor…

Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi’nin işbirliğinde 1999 yılından bu yana sürdürülen BELTEK’te; akademik olanaklar, ücretsiz ve sınavsız bir şekilde “Hayat Boyu Öğrenmek” isteyen herkes için seferber ediliyor.

betek_yasli_amca.jpg

Teknik Eğitim Kursları (BELTEK), kamu, özel sektör ve kişilere, ihtiyaç duydukları alanlarda düzenledikleri, ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim programları ve kurslarla üniversitenin kapılarını halka açıyor.

Başkentlilerin, çağın gerektirdiği hızlı değişime ayak uydurmasını sağlayan BELTEK, yönetici veya yönetici adayı, çalışan, meslek sahibi olmak isteyen ya da emekli olup “öğrenmenin yaşı yoktur” diyen binlerce kişiye ulaşıyor. Üniversite mezunlarına uzmanlık, ilköğretim ve lise mezunlarına meslek edindirme, beceri kazandırmaya yönelik verdiği eğitimler sonucu başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Gazi Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi imzalı sertifika veren BELTEK, Türkiye’ye “hayat boyu öğrenmeyi destekleyen” en güçlü, kurumsal ve geniş yapısıyla örnek olmaya devam ediyor.

- 10 ANA BÖLÜMDE  139 BRANŞ

BELTEK eğitim programları; Gazi Üniversitesi’nin akademik birimleri ve öğretim elemanları tarafından oluşturuluyor ve       sunuluyor. Program, BELTEK Koordinatörlüğü gözetiminde Rektör adına Proje Yöneticisi Prof. Dr. Adem Kurt ve BELTEK Genel Koordinatörü Prof. Dr. Serdar Yücesu öncülüğünde Merkez Kampüs, OSTİM ve Çubuk Yerleşkesi’nde uygulanıyor.

Eğitimlere başladığı günden bu güne yaklaşık 116 bin kişiye ulaşan BELTEK, 2012 yılında ise 11 bin 400 kursiyere eğitim verdi. 2013 yılına iki aylık kurslarda 65. Dönem, üç aylık kurslarda 41. Dönem olarak 2 bin 580 kayıt ile başlayan BELTEK, bu yıl da 10 ana bölümde 139 branşta eğitime başladı.

BELTEK kurslarının 81 ve üzeri puanla bitiren başarılı öğrencilere ise ödül olarak İngilizce kursu veriliyor.

- İŞ FIRSATI DA SUNUYOR, KALİTE DE

BELTEK’te; “Genel, Elektrik, Makine, Yapı, Matbaa, Metal-Döküm-Model, Mobilya-Dekorasyon Yapı, Bilişim Teknolojileri ve Mesleki Eğitim” başlıklı bölümlerde birbirinden ilginç kurslar yer alıyor.

“Anket uygulamaları”, “Organizasyon Hizmetleri”, “Halkla İlişkiler ve İletişim”, “İlk Yardım ve İş Kazaları” “Güzel Konuşma Sanatları”, “İşçi Sağlığı ve Güvenliği” gibi özel şirketleri, kamu kurumlarını, çalışanları ilgilendirebilecek genel kursların yanı sıra teknik eğitimler dikkat çekiyor. Meslek edindirme ve istihdam olanağı sunan “Doğalgaz ve Kalorifer Tesisatçılığı”, “Seramik Karo Kaplamacılığı”, “İnşaat Boyacılığı”, “Alçı ve Kartonpiyercilik”, “Sıvacılık”, “Doğalgaz ve Petrol Boru Hattı Kaynakçılığı”, “Elektrik Cihazların Bakım ve Onarımı”, “Bilgisayar Sistemli Alarm Sistemleri”, “Televizyon, Isıtıcı Ev Aletleri, Temizleyici ve Yıkayıcı Ev Aletleri Bakım ve Onarımcısı” gibi kurslarda kısa sürede verilen teknik eğitimler büyük ilgi görüyor. 

Boş zamanlarını kaliteli geçirmek, hobi edinmek isteyen ya da yeteneği olan Başkentliler için ise onlarca kurstan bazıları şunlar:

“Fotoğrafçılık, Photoshop ile Görüntü İşleme, Model Gemi Yapımı, Ahşap Boyama, Müzik Aletleri Yapımı, Ahşap Heykel ve Doğal Şekil Oyma, Dekorasyonda Vitray Yapımı.”

BELTEK’in sayısız olanağından faydalanmak isteyen Başkentliler, “kurs içerikleri, kayıtlar ve başvuru koşulları” ile ilgili “http://beltek.gazi.edu.tr” internet adresinden ve “213 15 84 - 202 34 67 - 202 34 68” nolu telefonlardan bilgi edinebilir.

- 2013 KURS DÖNEMİ

BELTEK’e kayıtlar kurs döneminden iki hafta önce başlıyor.

2013’te kurs dönemleri ise şöyle:

3 AYLIK KURSLAR

Dönem            Başlama                   Bitiş

41. Dönem      07 Ocak 2013           31 Mart 2013

42. Dönem      08 Nisan 2013         30 Haziran 2013

43. Dönem      30 Eylül 2013           29 Aralık 2013

2 AYLIK KURSLAR

Dönem            Başlama                   Bitiş

65. Dönem      07 Ocak 2013           03 Mart 2013

66. Dönem      11 Mart 2013            05 Mayıs 2013

67. Dönem      06 Mayıs 2013         30 Haziran 2013

68. Dönem      30 Eylül 2013           01 Aralık 2013