03 Temmuz 2015 Cuma 09:37
BELMEK'TEN YAZ DÖNEMİ KURSLARI

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BECERİ VE MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA (BELMEK) UZUN DÖNEMDE KATILAMAYANLAR, 2 AYLIK YAZ DÖNEMİ KURSLARINDAN FAYDALANIYOR
-ÇANKAYA, MAMAK, YENİMAHALLE, ÇAYYOLU, KEÇİÖREN VE SİNCAN BÖLGELERİNDE AÇILAN KURSLARDA, 16 FARKLI BRANŞTA EĞİTİM VERİLİYOR
-31 AĞUSTOS'A KADAR DEVAM EDECEK KURSLAR İÇİN KAYITLAR 15 TEMMUZ 'A KADAR SÜRECEK
-ÖZELLİKLE ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN AÇILAN KURSLARDA RESİM, SERAMİK, GİYİM, YEMEK VE ÇİNİ GİBİ BRANŞLAR BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

BelmekBüyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), yaz aylarında Başkentli kadınlar için bir kez daha kapılarını açtı. 1 Temmuz’da başlayan ve 31 Ağustos'a kadar sürecek kurslara kayıt yaptıran 1450 kursiyer, 16 farklı branşta eğitim almaya başladı.
Bir yıllık eğitimi tamamlayarak yaz tatiline giren BELMEK’lerde bu kez, uzun dönem kurslara katılma imkanı bulamayan Başkentli kadınlar için yaz dönemi kursları hizmet vermeye başladı. 1 Temmuz ile 31 Ağustos arasında verilecek 2 aylık kurslar, bu yıl da Başkentli kadınlardan yoğun ilgi görüyor.

-YAZ KURSLARI 16 BRANŞTA...
Bir yıl boyunca 6 ana bölgede bulunan 158 kurs merkezinde 31 farklı branşta verilen kurslarla Başkentli kadınları üretimin bir parçası haline getiren BELMEK, yaz döneminde de kurslarda öğretmeye, paylaşmaya, yetenekleri keşfetmeye devam ediyor.
Çankaya, Mamak, Çayyolu, Sincan, Keçiören ve Yenimahalle bölgelerinde bulunan merkezlere yaz dönemi için kayıt yaptıran 1450 kursiyer; 16 farklı branşta 64 usta öğretici tarafından eğitim almaya başladı.
Kurslarda, yoğun istek gelen, “çini, mefruşat, mozaik, resim, kırk yama, ahşap boyama, giyim, tel kırma, çini, el nakışı, iğne oyası, el örgüsü, gümüş işleme, seramik, yemek ve ebru” branşlarında eğitim almak isteyen Başkentli kadınlara yaz dönemi kurslarıyla fırsat sunuluyor.

-ÖĞRENCİLERİN TERCİHİ, RESİM, GİYİM, ÇİNİ VE YEMEK KURSU
BELMEK’lerde resim, seramik, giyim, yemek ve çini gibi bölümler genellikle üniversiteli öğrenciler tarafından tercih edilirken, diğer branşlardaki kurslara ise uzun dönemde gelme fırsatı olmayan çalışanlar, torunlarına bakmak durumda olan babaanne ve anneanneler, ev kadınları ile geçen yıldan kalan eksiklerini tamamlamak isteyen hanımlar katılıyor.