BELMEK'TEN EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİSİ

Türkiye’nin en büyük yerel yönetim okulu Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (BELMEK) görsel bir şölen sunan yıl sonu sergilerinin ilki Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından açıldı.

30 Mayıs 2013 Perşembe 00:00
BELMEK'TEN EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİSİ

BAŞKAN MELİH GÖKÇEK VE EŞİ NEVİN GÖKÇEK, BELMEK KURSİYERLERİNİN YILSONU SERGİLERİNİN İLKİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAŞKAN GÖKÇEK:

“BELMEK KURSLARI, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN TÜRKİYE BELEDİYECİLİK TARİHİNE KAZANDIRILMIŞ ÖNEMLİ, DEV PROJELERDEN BİRİSİDİR”

“KURDELA NAKIŞI BRANŞINDA BELMEK, TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU, TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU VE BEŞ TANE MANSİYONUN BEŞİNİ DE ALMAYA HAK KAZANDI”

Açılışta, BELMEK’in büyük başarısına dikkat çeken Başkan Gökçek, MEB tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Kurdela Nakışı” yarışmasında alınan birincilik ve diğer dereceleri müjdeledi.

Başkentli hanımların sanat eseri değerinde ürünler ortaya koyduğu, planlı yaşamayı öğrendiği, sosyalleştiği ve bir başlayanın bir daha bırakamadığı BELMEK’ler bir yılın emeğini beğeniye sunuyor. Kent genelindeki 156 kurs yerinde üretilen sanat eseri değerindeki ürünler, Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı.

belmek_sergi_330_30052013.jpgÇankaya Bölgesi kursiyerlerinin hazırladığı ilk sergi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in yanı sıra Ankara Milletvekili Ülker Güzel, siyasiler, bürokratlar ve BELMEK kursiyerlerinin katıldığı bir törenle açıldı.

“BIKMADAN, USANMADAN YENİ KURS YERLERİ AÇIYORUZ”

Açılış kurdelesini kesmeden önce kısa bir konuşma yapan Başkan Gökçek, BELMEK kurslarının, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye belediyecilik tarihine kazandırılmış önemli, dev projelerden birisi olduğuna dikkat çekti.

Yaklaşık 20 yıldır, bıkmadan usanmadan yeni kurs yerleri açtıklarını ve projeyi devam ettirdiklerini ifade eden Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

“Vermiş olduğumuz mezun sayısı tam 211 bin kişi. Düşünebiliyor musunuz? Birçok vilayetin nüfusundan daha çok mezun vermişiz. 31 ayrı branşta eğitim yapıyoruz. 438 usta öğreticimiz var. 6 ana merkezde 156 tane kurs yerimiz var. Bu kurs yerlerinde üretilen eserler, profesyonellere taş çıkartıyor. Mübalağa etmiyorum, ressamlarımız dünya ressamları ile boy ölçüşebilir… Sergilerimizi açtığımızda bunu çok rahatlıkla görebiliyoruz. Hanım arkadaşlarımızın bir kısmı bu kurslardan ayrıldıktan sonra iş yeri açıyorlar. Bir kısmı bazı müesseselerde iş sahibi oluyorlar. Çoğunluğu, evde kendi için üretim yapıyor.”

Ürettiği eserlerden para kazanmak isteyen kursiyerlerin ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’nda (Kamu Pazarı) açılan satış yerinde satış yapabildiğini belirten Başkan Gökçek, “Ürettiğiniz eserin fiyatını da siz tespit ediyorsunuz ve paranızı cebinize koyuyorsunuz. Bu da aile ekonomisine ciddi katkı anlamına geliyor ki bayağı arkadaşımız buralardan yararlanıyor” diye konuştu.

-BELMEK YİNE ÖDÜLLERİ TOPLADI

Konuşmasında müjdeli bir haberi paylaşan Başkan Gökçek, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından açılan yarışmada BELMEK kursiyerlerinin aldığı başarılı sonuçları açıkladı.

Türkiye genelinde pek çok belediyenin açtığı kurslardan bu yarışmaya katılım gerçekleştiğini belirten Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi:

“Birkaç branşta gerçekleşen yarışmanın ilki neticelendi. Kurdela Nakışı branşında BELMEK, Türkiye birincisi oldu, Türkiye ikincisi oldu ve beş tane mansiyonun beşini de almaya hak kazandı. Jüri özel ödülü varmış 3 tane, onun tamamını BELMEK aldı. Sergilenmeye değer 30 ürün de aynı şekilde BELMEK’ten seçildi. Bu da BELMEK farkını çok açık ortaya koyuyor. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimiz kutluyorum, gurur duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Serginiz hayırlı olsun, gezenler bol olsun, inşallah öğrendikleriniz ile ya bir iş yeri açıp ya bir işe girip ya da evde eserlerinizi çoğaltıp hayatınıza devam edersiniz.”

deneme3.jpgKonuşmasının ardından Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile Milletvekili Güzel açılış kurdelesini keserek, sergiyi gezdiler.

“SANKİ TARİHİ CANLANDIRMIŞSINIZ”…

Eserleri tek tek inceleyen, üyelerle konuşan ve hatıra fotoğrafları çektiren Başkan Gökçek, Ankara Evleri’nin tasvir edildiği, “Samanpazarı Böyleydi, Böyle Oldu” konulu rölyef eserleri de ilgiyle inceledi.

BELMEK Ahşap Rölyef usta öğreticisi Saliha Baştürk, “Tarihi Ankara Evleri’nin eski ve yeni hallerini anlatarak, yaşanır halini minimize ederek Ankaralı vatandaşlara sunmayı hedeflediğini” söyleyince Başkan Gökçek, tebrik ederek, “Çok beğendim. Sanki tarihi canlandırmışsınız” dedi.