11 Haziran 2014 Çarşamba 10:20
BELMEK'İN YILSONU SERGİSİ ALTINPARK'TA AÇILIYOR

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KADINLARA YÖNELİK MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA KATILAN YÜZLERCE YETENEK, EN GÜZEL ESERLERİNİ ALTINPARK ANFA A SALONU’NDA GÖRÜCÜYE ÇIKARIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Becerileri Kursları’na (BELMEK) katılan yüzlerce yetenekli kadın elinin ürettiği birbirinden güzel eserler, Başkentlilerin beğenisine sunuluyor. BELMEK üyelerinin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergi, Altınpark ANFA A Salonu’nda 13 Haziran Cuma günü açılacak. Sergi, 10 gün boyunca patchworkten taş bebeğe, iğne belmek_sergi_2014_KUB_8216.JPGoyasından resme, seramikten çiniye kadar el sanatlarının en başarılı örneklerine ev sahipliği yapacak.

BELMEK kursiyerlerinin bir yıl boyunca aldıkları eğitimde özlemlerini, sevinçlerini nakış nakış işledikleri el sanatları, “el emeği göz nuru” eserleri, şimdiye kadar açılan en büyük sergi ile görücüye çıkıyor.

Başkentli kadınların yeni bilgi ve becerilerle donatılması ve meslek sahibi olmalarına aracı olmak amacıyla 1994 yılında başlatılan BELMEK, kısa dönemde tüm Türkiye’ye de örnek oldu. Kentin dört bir yanında en ücra köşelere kadar yayılan, her yıl binlerce kadına ulaşan kurslar, bugüne kadar binlerce kadına hem meslek sahibi olma hem hobi edinme hem de kaliteli zaman geçirme imkanı sundu ve sunmaya da devam ediyor.

“Her ev bir atölye olacak” sloganıyla çalışmalarını yürüten ve kurulduğu günden bu yana 231 bin 574 kişinin koluna altın bilezik takan BELMEK’te 2013-2014 Eğitim ve öğretim döneminde 16 bin 500 kursiyer eğitim aldı. Kent genelinde 160 kurs merkezinde 31 branşta verilen eğitimlerde günler ilerledikçe birbirinden güzel eserler üretildi.

-BELMEK TARİHİNİN EN BÜYÜK SERGİSİ…

Büyük bir heyecan içerisinde son hazırlıklarını tamamlayarak en güzel eserlerini sergiye hazırlayan kursiyerler, şimdi hünerlerini Başkentlilerin beğenisine sunuyorlar. Hepsi birer sanat eseri titizliğiyle hazırlanan patchwork örtüler, iğne oyaları, boyanmış ahşaplar, gümüşler, takılar, taş bebekler, minyatürler, ebrular, mefruşatlar, el nakışları, alüminyum rölyefler, danteller, giyimler, çiniler, ipek pentürler 22 Haziran’a kadar Altınpark ANFA A salonunda sergilenecek.