Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BELMEK'İN SANAT ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından “Her ev bir atölye olacak” sloganıyla başlatılan ve 6 bölgede 150 noktada hizmet veren BELMEK’lerde 2012-2013 döneminde üretilen eserler beğeniye sunuluyor.

28 Mayıs 2013 Salı 00:00
BELMEK'İN SANAT ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

BAŞKENTİN HÜNERLİ KADINLARININ EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ZAFER ÇARŞISI SANAT GALERİSİ’NDE SERGİLENECEK

HAZİRAN SONUNA KADAR 6 BÖLGENİN PATCHWORK’TEN AHŞAP BOYAMAYA, RESİMDEN EBRUYA KADAR YÜZLERCE ESERİ BAŞKENTLİLERLE BULUŞACAK

belmek_sergi_330_28052013.jpgBüyükşehir Belediyesi tarafından “Her ev bir atölye olacak” sloganıyla başlatılan ve 6 bölgede 150 noktada hizmet veren BELMEK’lerde 2012-2013 döneminde üretilen eserler beğeniye sunuluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Beceri Kursları’na (BELMEK) katılan yüzlerce kadın bir yıldır edindikleri bilgiyi, beceriyi, tecrübeyi “el emeği göz nuru” eserlere dönüştürdü. Her biri birer sanat eseri değerindeki ürünler, bu yıl bölge bölge Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde sergilenecek. 30 Mayıs Perşembe günü başlayacak görsel şölen, her hafta bir başka bölgenin ürünlerinin sergilenmesiyle devam edecek.

 - BÜYÜK SERGİ FESTİVALDE

2012-2013 dönemi 17 Eylül’de başlayan Meslek Edindirme ve El Beceri Kursları, aylardır süren bir uğraşın ardından bu dönemi muhteşem ürünlerin yer aldığı sergilerle sonlandıracak.

Büyük bir heyecan içerisinde son hazırlıklarını tamamlayarak en güzel eserlerini sergiye hazırlayan kursiyerler, hünerlerini Başkentlilerin beğenisine sunuyorlar. Hepsi birer sanat eseri titizliğiyle hazırlanan patchwork örtüler, iğne oyaları, boyanmış ahşaplar, gümüşler, takılar, taş bebekler, minyatürler, ebrular, mefruşatlar, el nakışları, alüminyum rölyefler, danteller, giyimler, çiniler, ipek pentürler bir ay boyunca Zafer Çarşısı Sanat Galerisi’nde sergilenecek. 30 Mayıs Perşembe günü Çankaya 1. Bölge ile başlayacak sergiler, Çankaya 2. Bölge, Çayyolu, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ile devam edecek. Bunun dışında Sincan ve Altındağ bölgelerinin ürünleri ise merkez kurs yerlerinde açılacak.

Ardından da tüm kurslardan seçilen eserlerden oluşacak karma sergi Büyük Ankara Festivali kapsamında Hipodrum’da açılacak.

BELMEK'İN SANAT ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
BELMEK'İN SANAT ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
BELMEK'İN SANAT ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
BELMEK'İN SANAT ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK